Skocz do zawartości

Gdzie jest czujnik otwarcia przedniej maski?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

szukałem na "forum" tego tematu, ale nic nie znalazłem :(

Może ktoś powiedzieć gdzie znajduje się ten czujnik? mam mały problem..jak mam podniesioną maskę nie pokazuje się na konsoli otwarcie maski? pokazuje otwarcie wszystkich drzwi, bagażnik a maska nie?? gdzie szukac problemu?

Opublikowano

nie wiem jak to jest z graficznym BC pod zegarami, u mnie na tekstowym nic nie pisze jak podniosę maskę (chyba, że ja mam zepsute :shock: )

a ten czujnik jest zaraz za lewym filtrem pp (tj. kierownica, filtr, czujnik)

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.Ten czujnik pod maska jest od wzbudzania alarmu, tak bylo u mnie w tds otwarcie maski nie jest niczym sygnalizowane, ale moge sie mylic.PZDR
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wydaje mi się, że nie ma takiego czujnika.

U mnie po otworzeniu maski nic się nie wyświetla.

Opublikowano

Panowie macie chyba rację

Ale w miarę możliwości zrobię test, spróbuje jechać na otwartej masce i zobaczymy reakcję

Opublikowano
Pierwsze słyszę żeby taki czujnik był montowany w BMW zwłaszcza w E39 i zarówno na graficznym jak i tekstowym BC nie widziałem nigdy takiego komunikatu
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Tylko żeby Ci maski nie urwało :D

Pomalutku pojadę

bonzo320i może i masz rację ale z ciekawości sprawdzę

P.S do drzwi jest może i jest do maski, a propo czujników w BMW. X5 nie ruszy na otworzonych drzwiach lub masce

Opublikowano

Ale Panowie...na konsoli jest samochodzik..i na nim zapalają się otwarte wszystkie drzwi, otwarty bagaznik...a co z maską? nie ma? w wszystkich nie ma?..uFFF a juz myslalem, że u mnie cos jest padnięte.

Ale to dziwne, gdyz ruszam z otawrtymi drzwiami wzbudza sie dźwięk a co z maską? mozna jeździć z otwartą :P

może ktoś z Was opisac jak u Was?

Opublikowano
Sam na własne życzenie szukasz problemów!!! masz rację na tym samochodziku na konsoli zapalają się otwarte drzwi,bagażnik,przepalone żarówki świateł przód i tył oraz braki płynu w spryskiwaczu ale nigdy w życiu maska!!! rozumski?????
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Urwało, jak urwało... Żeby jej nie poderwało do góry, bo będziesz miał po masce, szybie i być może dachu :twisted2:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Urwało, jak urwało... Żeby jej nie poderwało do góry, bo będziesz miał po masce, szybie i być może dachu :twisted2:

To miałem na myśli.

Opublikowano
i to jest jedyny mankament nowszych modeli bo w starszych typu E30,34 takie zdarzenie nie miałoby miejsca
Opublikowano

Theny pojadę po polu to się nie rozpędzę

P.S powiem narzeczonej to mi potrzyma :D