Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mechanik wymienił mi tuleje przy dyfrze bo była popękana i przy zmianie biegów pukało przy moście. Po wymianie dalej mam guche puknięcie jak wbijam 1 lub wsteczny. Pozbyłem sie jedynie puknięcia w czasie jazdy przy zmianie biegów kiedy puszczałem sprzęgło. Roboty było kilka godzin, ściąganie dyfra i tp. Ma ktoś pomysł co by jeszcze wymienić i nie zwalać ponownie mostu? poduszki gumowe niby są dobre. :duh:
BMW było jest i będzie.
Opublikowano

u mnie czasem puknie jak wbijam 1 czy R ( kiedy auto jest calkowicie zatrzymane) mechanicy sprawdzili mi te tuleje przy dyfrze i sa w bdb stanie.

Ja tego nie rozumiem , co jest grane , i taki dziwne uczucie jak wciskam sprzeglo podczas cofania z mala iloscia gazu.

tema rzeka, u jednych jedno u innych drugie. przerabialem łacznik elastyczny wał/skrzynia i to nie ten "doznania" tu sa problemu zdecydowanie na osi tylnej

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=99149&highlight=

Opublikowano
Będzie trzeba wymienić chyba wszystkie elementy gumowe tuleje i tp. Jak będzie więcej kasy to zrobię to bo denerwuje mnie to cholernie.
BMW było jest i będzie.
Opublikowano
A wie kolega na ile mnie okaleczy mechanik za ten łącznik elastyczny z robocizną? Most trzeba zrzucać?
BMW było jest i będzie.
Opublikowano
U mnie ewidentnie puka przy wkladaniu 1 i R sprawdzilem to i na 100 w moim przypadku jest luz na przegubie zewnetrznym prawego kola. Problem polega na tym, ze polos jest razem z przegubem nowa to koszt 1450 zl.
WIELE SERC, JEDNO BICIE, BMW PONAD ŻYCIE
Opublikowano
U mnie ewidentnie puka przy wkladaniu 1 i R sprawdzilem to i na 100 w moim przypadku jest luz na przegubie zewnetrznym prawego kola. Problem polega na tym, ze polos jest razem z przegubem nowa to koszt 1450 zl.

własnie skłaniałbym sie ku temu, bo zadnych odgłosow nie ma podczas jazdy, tylko wylacznie na postoju podczas wbijania. a silnik, skrzynia, most wsyztskie te elemnty sa zawieszone na elemantach ruchomuch jakimi sa tuleje poduszki. wiec to ma sie nijak do stukania podczas postoju.