Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
E38 juz sprzedalem, ale jeszcze chcialbym pomoc nowemu wlascicielowi. BMW mialo wyciek oleju, mechanik ustalil ze jest to "uszczelka pokrywy rozrzadu" i nie chodzi mu o uszczelke pokrywy zaworow a dodatkowo, zeby ja wymienic trzeba "rozebrac pol silnika". Czy ktos moglby to skomentowac/zweryfikowac? Szczerze to nie wiem o ktory element moze chodzic? Realoem? I jesli faktycznie moze byc wyciek z tej uszczelki, to czy wymiana jest trudnym i kosztownym projektem?
Opublikowano
kolo może mieć razję, trzeba zdjąć wszystkie koła z paskami, no i pewnie trzeba chłodnicę demontować.Niewiadomo cy nie trzebamiski olejowej odkręcić.
Opublikowano

miałem horror z uszczelnieniem tych kap... trzeba rozbierać wszystko od góry, obie pokrywy głowic, następnie idziesz w dół...

koszt w aso sama robota około 4500, zapłaciłem 3000(robota i części) ale auto było 2 razy na reklamacji... bo ponownie ciekło... :cry2:

wszystkie chłodnice wyciagnąć... oczyscić itd...