Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się nad kupnem E-34 touring lub E-32

I teraz zachodzi pytania o koszty utrzymania tych aut jakie są różnice

Z tego co myślę to E-32 było by gdzieś w granicach 3.0 może 3.5

natomiast w E-34 zastanawiam się nad 2.5 lub(to nic pewnego 4.0)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Opublikowano

Mialem i E32 i E34. Koszty serwisowania byly podobne, spalanie oczywiscie zdecydowanie wyzsze w E32. Generalnie konstrukcja obydwu samochodow jest bardzo podobna, roznica w komforcie jazdy jest za to dosc duza.

Ja rozgladalbym sie za jakims zadbanym E32.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

E-32 da sporo więcej komfortu od 5er zwłaszcza touringa za to bedzie mniej pakowne

soiągi jezeli weźmiesz 735 to remis z 525 540 to zasuwacz nawet w automacie ale i drozszy serwis

Serwis E-32 i E-34 a też oba mialem to podobne koszty odczuwalnie groszy jest tylko 750 z racji motoru gdzie wszytsko razy 2. 7er z punktu widzenia kierowcy wielkoścowo nie czuc różnicy natomiast pasażerowie uwielbija a 7er :) Jedno i drugi ema świetny układ jezdny bryła w zależności jedna i druga klasycznie piękna jak dla mnie.

Spalanie więskze w E-32 ale bez dużej różnicy chyba, ze kogos tem litr średnio przeraża :) Faktem jest za to że E-32 sa o niebo lepiej wyspoażone i ma sie więcej co zepsuć ale tragedi nie ma silnik M30 to bardzo trwała konstrukcją mocniejsza od M50 sporo przy niej zrobisz sam i ogólnie beirz 7er bo wtedy masz fajny komfort psychiczny że nie żałujesz że mogłes wybrać wiekszy rzadszy model :twisted2:

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7742085

zastanawiałem się nad tym egzemplarzem

Myślę, że szkoda czasu. Auto nie ma klimatyzacji(?), a wnętrze na zdjęciach wygląda tragicznie. Na żywo lepiej nie będzie.

W moim mieście byly niedawno do sprzdania dwie perfekcyjnie utrzymane siódemki. 740 i i 730 V8. Obie poszły za ponad 15 tys każda.

Opublikowano
Odpowiedz sobie na pytanie do czego potrzebujesz tego auta. Jako wygodny dupowóz lepiej sprawdzi się 7er, zwłaszcza z ASB. Rozważanie 5er touringa ma sens tylko, gdy potrzebujesz sporej ładowności, a to moim zdaniem raczej wyklucza serię 7er. Napisz warunki brzegowe Twoich potrzeb motoryzacyjnych to może coś doradzimy, bo podałeś do oceny dwa samochody o zupełnie innym charakterze :8)
Opublikowano

auto poprostu ma być dość duże

a powiedzcie mi Panowie jak to jest z przekładką skrzyni w serii 7 bo trafiła mi się ładna 740 ale w automacie a to mi za bardzo nie odpowiada

jaki jest koszt przekładki skrzyni

Opublikowano

o fajna fajna

a Łukasz ty przekładałaś skrznie i jak to wygląda cenowo ???

Opublikowano
nie mógł przekładać, bo nie było E32 740i w manualu :nienie:

w pytaniu chodziło o m30b35

a tak ja już pisałeś o 740 to nie dało by rady wsadzic skrzyni od 540 E-34???

Opublikowano

hmm...

trafiła mi się ładna 740 ale w automacie a to mi za bardzo nie odpowiada

jaki jest koszt przekładki skrzyni

w pytaniu chodziło o m30b35

jakoś ciężko mi Ciebie zrozumieć teraz :?: :?: :?: :mrgreen: :mrgreen:

a tak ja już pisałeś o 740 to nie dało by rady wsadzic skrzyni od 540 E-34???

a tego to już nie wiem, ale chyba nie bardzo. :roll: pozatym chyba ciężko byłoby znaleźć taką skrzynię, ale niech się wypowie ktoś bardziej zorientowany, sam jestem tego ciekaw.

Opublikowano

Ja wymieniałem skrzynie w 325,ale graty miałem od kolegi i wszytko mnie wyniosło ok 500-600zl...

myślę że skrzynia od e34 by pasowała ale to też będzie ciężki temat z kupnem...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i