Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:mad2:

Po co otwierasz nowy wątek jak istnieje już wątek o INPIE ?

I tak zostaniesz (zostałeś) odesłany do tego wątku.

Pozdrawiam

:cry2:

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

• 1 rok później...
Opublikowano

Niestety, podczas odpalania Programminstallation/setup.exe z pakietu Inpy (INPA 5.0.1 + EDIABAS 6.4.7) ściągniętego z rapidshare pod Vistą Home Premium nie daje się zainstalować. Pisze o XP i NT 4.0. Na XP Proffessional rzeczywiście działa.

Nie pomogło ustawienie zmiennej Serial w obu konfiguracjach w rejestrze, ani odpalanie w trybie zgodności z XP czy NT 4.0.

Co robić?

Jaka wersja INPY działa z Vistą?

Opublikowano
Próbowałeś z opcją "uruchom jako administrator" w menu kontekstowym ?

Tak, właśnie spróbowałem tą opcję z głównego menu kontekstowego. Nadal nie działa.

A w zakładce właściwości "Zgodność" mam ustawione XP Proff. ale checkbox "Uruchom ten program jako administrator" nie da się zaznaczyć i jest wyszarzony.

Opublikowano

Mam! Zainstalowałem!

- włączyłem opcję "kontrola konta uzytkownika"

- zaznaczyłem checkbox "uruchom jako administrator"

- zaistalowałem aplikację "Advanced Run" (do znalezienia googlem)

- prawy klawisz na setup.exe -> advanced run. Zaznaczone konto administratora (bieżące)

Wszystko się zainstalowało. Między poszczególnymi krokami - restart systemu. INPA działa pod Vista Home Premium.

Opublikowano

Czy oprócz opisanych problemów miałeś jakieś inne? Jaką wersję inpy zainstalowałeś ? Mam jakiś dziwny plik*.rng, którego nie mogę otworzyć demonem , a nero mi się wywala pod vistą.

Oprócz inpy i sterowników usb i tego programiku do instalacji, były potrzebne jakieś inne cuda ?

Jak masz jakiś link do dobej inpy to poproszę :-)

Opublikowano

INPA 5.0.1 oraz EDIABAS 6.4.7

http://rapidshare.com/files/161948432/INPA.part1.rar

http://rapidshare.com/files/161948435/INPA.part2.rar

http://rapidshare.com/files/161951434/INPA.part3.rar

W skrócie (dla interfejsu z Allegro, dla auta z okrągłym łączem, po OBD czyli w praktyce od ok, 1995r do 2007. Podobno dopiero starsze wymagają ADS):

- opalasz programminstallation/setup.exe (w sposób który podałem wyżej)

- wybierasz wszystko oprócz EDIC-driver

- STD:OBD

- Com1 (lub Com2) oraz checkbox USB to serial

- gdy pisze, że nie znalazł katalogu z instalacją na C:, wybierasz Skip - 4 razy

- RESTART

- Odpalasz \Referenz\INSTALL\Instprog.exe

- wybierasz BMW Group Rectification Programs UK

- wybierasz INPA 5.0.1 oraz EDIABAS 6.4.7 - UPDATE, NCS Expert - Complete

i jazda. Voila.

Opublikowano
Opublikowano
A ma ktoś z was link do INPA, w której wszystko jest po angielsku?? Bo u mnie w INPA mam diagnoze silnika po niemiecku reszta ok.

Angielski wybierasz podczas instalacji.

A odnośnie instalacji, ja jeszcze zmieniłem wpisy w rejestrze odnośnie Serial. Ale nie wiem, czy to konieczne.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

http://images36.fotosik.pl/50/6df8e4e3f7b89750.jpg

U mnie inpa startuje bez problemu, ale dalej mam ten initialization error po wyborze konkretnego modułu do diagnozowania.

Sterownik do przewodu OBD-COM zainstalował się bez problemu, port widzę na liście urządzeń. Zmieniłem mu nazwę na COM1 ,bo było COM15.

Powiedzcie czy przewody różnią się między sobą ? Czy przewód powinien być inny do E87 i do E46 ?

Ten, który mam kumpel używa w swojej serii 1 (E87) 120d - tylko że ma Inpe na Windowsie XP, a nie tak jak jak na Viście :(

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Czy na viste jest potrzebna jakas specjalna wersja inpy? zainstalowalem inpe 4.4.7 i jak probuje ja odpalic z c/ediabas/hardware/obdsetup to wyskakuej wiersz polecenia i na gorze napisane windows xp a pod spodem jakies bledy...
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"