Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jutro lece po termostaty bo chyba mi pady ale mam inaczej niz wy koledzy bo ja jak jade to mi trzyma pion a jak staje lub jade sporo wolniej to sie odchyla o co chodzi?ktory jest do wymiany?
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
witam jutro lece po termostaty bo chyba mi pady ale mam inaczej niz wy koledzy bo ja jak jade to mi trzyma pion a jak staje lub jade sporo wolniej to sie odchyla o co chodzi?ktory jest do wymiany?

no bo tak jest,ze jak jedziesz wolniej lub w korkach to temperatura spada-bynajmniej tak pokazuje komputer.

To co było ustalone na forum,ze maly odpowiedzialny za szybkosc nagrzewania,natomiast duzy za niedogrzewanie.

osa-ozo

Sprzedam :

Oryginalne tylne lampy BMW e46 do sedana - zewnętrzne i w klape.

Kierunkowskazy przednie e46

Ceny : Tanio

Opublikowano

Najlepiej było by, gdybyś pierw wymontował termostat EGR i sprawdził jego szczelnośc dmuchając do niego powinien być opór powietrza lekko może przepuszczać i to nie będzie wadą .Co do dużego ja tak zrobiłem wymontowałem( jest troche roboty) wrzuciłem do naczynia gotowałem i poprostu otwierał się przy 65*C , przeczyściłem i teraz śmiga temperature otwatcia ma około 82-85 *C wskazówka trzyma pion po 6-7 km zależy jak daję czadu przy obecnej temperturze jaka panuje na zewnątrz.Nie wiem jak będzie latem gdy temp bedzie ok 25*C.

Gdyby co pisz na PW Adam

Opublikowano
podepne sie pod temat czy w e36 tez sa 2 termostaty ? bo ostatnio zauwazylem ze tak jakby dluzej mi sie nagrzewa po przejechaniu ok 7km wskazowka osiaga pion i ladnie go trzyma... tylko czy to nie za dlugo??
Opublikowano
Zdaje mi się że w 320i będziesz miał jeden. A co do odległości hmmm teraz zimno jest to raz, a dwa że jeśli się już zagrzeje i nie spada przy spokojnej jeździe w trasie to chyba jest git-mi dość powoli łapał pion, a w trasie nawet przy większej temp zewnętrznej wskazówka spadała nawet na niebieskie pole, po wymianie wzorowo.