Skocz do zawartości

wzmacniacz antenowy(wejscie,wyjscie)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Objawy były takie,że nieotwierało samochodu z kluczyka(z pilota).A ten wzmacniacz jest podłaczony do anteny(w tylnej szybie),a ona odbiera fale z kluczyka(pilota).Reasumując wzmacniacz był zepsuty :wink: .Za radio też odpowiada ten sam wzmacniacz.Jest on zintegrowany.Wiec nurtuje mnie to wolne wyjscie. :?:
Opublikowano
A jakie miałeś objawy,że wziąłeś sie za wymianę??

Mi radio gra tylko w Krakowie i to słabo...to niby jego wina??

W Twoim przypadku może niebyć gdzieś styku.Moja rada:1)wyciagnij lampke od oświetlenia kabiny(w tylnym słupku,gdzie jest pólka-od strony kierowcy).2)nastepnie włóż palce w dziurę która została po lampce i z umiarem pociagnij-zdejmiesz całą osłone tylnego słupka.3)ujrzysz wzmacniacz(przykrecony na dwie srubki typu torx(gwiazdka).4)Powyciągaj wszystkie wtyczki,sprawdz styk.ZWRÓĆ SZCZEGÓLNĄ UWAGE NA WIĄZKE KTÓRA JEST POŁACZONA Z SZYBĄ.W szybie jest antena.Antena w szybie to te górne linie wygladają tak jak te które ogrzewaja szybe.Moze ktoras z linii jest uszkodzona(przerwana).Jeżeli bedzie OK.To mozliwe,ze wzmacniacz jest uszkodzony.Ale ja zaczałbym od wtyczki antenowej w radiu :wink:
Opublikowano
A jakie miałeś objawy,że wziąłeś sie za wymianę??

Mi radio gra tylko w Krakowie i to słabo...to niby jego wina??

W Twoim przypadku może niebyć gdzieś styku.Moja rada:1)wyciagnij lampke od oświetlenia kabiny(w tylnym słupku,gdzie jest pólka-od strony kierowcy).2)nastepnie włóż palce w dziurę która została po lampce i z umiarem pociagnij-zdejmiesz całą osłone tylnego słupka.3)ujrzysz wzmacniacz(przykrecony na dwie srubki typu torx(gwiazdka).4)Powyciągaj wszystkie wtyczki,sprawdz styk.ZWRÓĆ SZCZEGÓLNĄ UWAGE NA WIĄZKE KTÓRA JEST POŁACZONA Z SZYBĄ.W szybie jest antena.Antena w szybie to te górne linie wygladają tak jak te które ogrzewaja szybe.Moze ktoras z linii jest uszkodzona(przerwana).Jeżeli bedzie OK.To mozliwe,ze wzmacniacz jest uszkodzony.Ale ja zaczałbym od wtyczki antenowej w radiu :wink:

witam mnie radio też słabo gra poza większymi miastami oraz jak właczam ogrzewanie tylnej szyby.

mam przyciemnioną tylną szybę folią, czy ona może mieć jakiś wpływ na to ?

czy niebardzo ?

pozdr

Opublikowano
Nie jestem ekspertem :wink: .Antena jest w nadrukowana na tylnej szybie.Jak pisałem,to są te na samej górze szyby.Tylko nie wiem które odpowiadają za odbiór fal radiowych,a które za odbiór fal z pilota :?: .Najlepiej sprawdzić czy przewody maja dobre połaczenie z szybą(luty).No i czy nadruk na szybie nie jest przerwany.Którys kolega z forum miał tez problem z radiem,podobno przeczyscił wtyczki które wchodza do wzmacniacza :?: .Ale z odrobina delikatności możesz spróbować :cool2:
Opublikowano

U mnie te linie na szybie tylnej wyglądają w porządku. Chyba trzeba będzie przyczepić się do tego wzmacniacza...

Jak wyciągnę lampkę to za co mam pociagnąć,żeby wyjąć osłonę słupka?

Opublikowano
U mnie te linie na szybie tylnej wyglądają w porządku. Chyba trzeba będzie przyczepić się do tego wzmacniacza...

Jak wyciągnę lampkę to za co mam pociagnąć,żeby wyjąć osłonę słupka?

.Jak wyciągniesz lampke,włożysz palce w te dziure po lampce,i delikatnie pociągnij osłone słupka(jest na zatrzaskach) i masz widoczny wzmacniacz.Pamiętaj lampka na tylnym słupku za fotelem kierowcy.Powodzenia
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
wzmacniacz antenowy musi miec zasilanie to jest biały kabel o cienkim przekroju w kostce orginalnej często są zakładane przejscówki i nie jest zasilany po stacyjce 15-tką