Skocz do zawartości

Żarówki 12V 5W do zegarow (niebieske podswietlenie) Ledowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Panowie mam pytanie.Chodzi mi o wymianę żarówek w zegarach w BMW E-36.Po wyjęciu zegarów tam są trzy żarówki standardowe.Chciałem je wymienić na ledowe takie wciskane.No i jest problem bo one nie chcą w zegarach świecić.Żarówki na sto procent są sprawne (po dotknięciu do akumulatora świecą)Próbowałem je obracać bo mają polaryzacje.Ale tez nie świecą. :duh: Co jest grane.I jak to jest zrobione ze w innej E 36 widziałem niebieskie podświetlenie zegarów.Żarówek mam pod dostatkiem z Allegro (konkretne zaopatrzenie na kilka fur ) ale żadne nie pasują.P O M O C Y :modlitwa:
Opublikowano
Kolego ale ta żaróweczka musi mieć odpowiednią moc i pobór prądu,najlepiej kup takie jak są fabryczne tzn z takimi parametrami,a co do ich nieświecenia to raczej bym obstawiał że nie ma styku lub zła żaróweczka(złe parametry)pozdr
Opublikowano
moze bmka nie chce miec niebieskiego podswietlania ..bursztynowe napewno by zadzialaly :evil:
Bursztynowe powiadasz he he he a co masz takie kolego ?To pochwal się i pokarz wszystkim jak ładnie świecą i działają .A nawiązując do twojej wypowiedzi he he he to co chce moja BMKA to ja wiem najlepiej i ja decyduje he he he ale dzięki za konkretnego poscika. :dance:
Opublikowano

A co nie masz bursztynowego?

Nic Ci nie da wymiana żarówek na inny kolor-to że innym świeci na niebiesko to mają wymienioną tarcze licznika, a żarówki można standardowe pozostawić. Poszukaj na allegro jeśli na tym Ci zależy-ale niebieskie bardziej na nerwy działają w długiej trasie ale tak jak mówisz Twoje auto-Twój wybór.

Opublikowano
Bo żarówki ledowe,czyli diody świecące mają swoją polaryzację palenia.Na odwrót je załóż.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Bo żarówki ledowe,czyli diody świecące mają swoją polaryzację palenia.Na odwrót je załóż.

Przecież pisał że tak robił

Opublikowano

A sorki,faktycznie.

Nie będą ledy świecić gdyż jest układ regulacji natężenia oświetlenia deski rozdzielczej,podobnie jest w peugeot partner - kumpel próbował tam tak zrobić i lipa.

Opublikowano
A co nie masz bursztynowego?

Nic Ci nie da wymiana żarówek na inny kolor-to że innym świeci na niebiesko to mają wymienioną tarcze licznika, a żarówki można standardowe pozostawić. Poszukaj na allegro jeśli na tym Ci zależy-ale niebieskie bardziej na nerwy działają w długiej trasie ale tak jak mówisz Twoje auto-Twój wybór.

No mam takie podchodzące pod bursztyn.Wiem ze to jest piękny kolor i nietykalny w BMW ale pora coś zmienić bo tak jakoś kupiłem sobie radyjko i ma takie niebieskie podświetlenie.Do tego widziałem święconce zegary w innej Niuni .No i chce takie mieć.A co Panowie sądzicie gdybym wyciął ten regulator napięcia.
Opublikowano
najpierw sprawdź czy na ustawieniu na max zaczną te diody świecić
Opublikowano

A czy to muszą być diody?

Kup tarcze niebieską czy jaką Ci się podoba, daj normalne żarówki i masz piękny niebieski jak taki chcesz-ja jestem za żarówkami a nie diodami :)