Skocz do zawartości

Pomocy, co to moze byc, moze pompa paliwa??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam bmw e36 i od jakis 3 dni, jak jade sobie spokojnie i chce dodac mocno gadu, to silnik sie dusi, tak jak by brakowalo benzyny a paliwa mam pol baku, prosze powiedzcie co to moze byc, wydaje mi sie, ze powodem moze byc podrabiane paliwo, albo cos z silnikiem, jak mozecie to pomorzcie
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
rozwiązywałem taki sam problem . a pewnie jest tak że jeśli powoli dodajecie gazu śmiało wchodzi na obroty :!: w moim przypadku trza było katalizator wyeliminować :cool2: :D
Opublikowano
koledzy mają rację :cool2: Ja dokonałbym jeszcze pomiaru ciśnienia pompy paliwowej.Kiedyś miałem podobny problem w oplu i okazało się,że wtrysk się rozciekł(zamiast rozpylać lało z niego).
Opublikowano

o , kolego widze ze mamy ten sam problem, mi tez kilka dni temu padla, a zaczynalo sie tym co Ty masz teraz. Zerknij na moj post.

U mnie przyczyna to pompka paliwowa, na 99% pewnie masz to samo, wiec na tym sie skup w pierwszej koilejnosci, ale wpierw zobacz stan filtra paliwa. Pozdro