Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem bmw e36 coupe z 97r i panowie mam pytanie gdzie powinien być numer vin.W moim aucie znalazłem numer nadwozia na prawym podszybiu oraz naklejke na prawym kielichu.Kolega mi mówi że numer powinien być wybity na kielichu a nie na podszybiu.Panowie proszę o waszą fachową opinie,a samochód to e36 coupe 1,8is 97r.Z góry wielkie dzięki i czekam na wasze opinie

[EDITED BY MOD: Poprawilem tytul watku.]

Opublikowano

Nr ma być na podszybiu. A gdzie jeszcze, jeśli dobrze pamiętam, to pod siedziskiem tylnej kanapy powinna być naklejka kontrolna i tam także jest nr VIN.

Kiedyś jeszcze ktoś pisał, że jest (chyba) jedno miejsce - ale teraz nie pamiętam, może doszukaj sobie jeszcze.

Opublikowano

VIN w E36 jest co najmniej w kilkunastu miejscach - jak znajde rozpiske, to zamieszcze linka.

Bartezzm, prosze Cie o zapoznanie sie z regulaminem i z tym tematem:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96166

A co do Twojego problemu: z Twojego opisu wynika, ze wszystko jest w porzadku. Ewentualnie zrob zdjecia pod maska, to bedzie widac, czy wszystko jest tak samo, jak w kazdym E36.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
VIN w E36 jest co najmniej w kilkunastu miejscach - jak znajde rozpiske, to zamieszcze linka.

Tak prawdę pisząc, to ja sam jestem ciekaw gdzie są dokładnie pola numerowe. :oops: Domyślałem się, że jest ich parę (jakoś nie miałem czasu i ochoty nigdy ich szukać), ale że paręnaście... :worried: Fiu, fiu :dance:

• 1 miesiąc temu...