Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
do mojej, poprzeni właściciel wstawił zwykłe amory, nie jest źle, ale nalezy pamiętać o jednym. Jak zakładaszzwykłe amory to trzeba założyć spręzyny od wersji bez nivo, bo są albo twardsze albo dłuższe. U mnie są spręzyy od wersji z nivo + zwykłe amory i tył siedzi nisko.
Opublikowano

Panowie

A ja z innej beczki

Chciałek kupić owe gruszki do Nivo i okazuje sie że nie ma tego już w sprzedarzy w sklepach motoryzacyjnych albo racibórz taki zacofany :(

Ogruszce układu chamulcowe nawet już nie wspomne :evil:

I do jakiegoś servisu BMW też dalek :evil:

Może ktoś sprawdzi u siebie jaka cena i czy to do dostania wogóle

Pozdrawiam

Dodam jeszcze że zwykłych amorków nie ma co zakładac bo to katastrofa,,, ja w zeszłym roku założyłem nóweczki monroa a teraz po zimie patrze a tu jedna tulejka łacząca amorek z wachaczem wybita,,

Że też gwarance wywaliłem

Wypuszczanie czegoś takiego na rynek powinno być karalne :twisted:

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

Blaster, spróbuj poszukać :

AUTOSHOP

ul.Sołtysów 45

Opole

77 456 72 74

Kilka razy kupowałem u chłopaków (hydroakumulatory do e32 i e23 również). Są konkretni tylko czasem pare dni trzeba poczekać.

Powodzonka

Opublikowano
jak pisalem wolałbym uniknąć przesyłek itd dlatego szukam warsztatu do 100 km od bydgoszczy lub uzywanego nivo jezeli nie znajde założe zwykłe amortyzatory. Jeśli któryś z was znajdzie na allegro przypadkiem uzywane nivo w dobrym stanie prosiłbym o wklejenie tutaj ja też bede obserwował aukcje. z góry dziekuje pozdrawiam :)
Opublikowano
sprawa ma się tak... znalazłem e32 750IL na cżęści z suchymi amorami z tyłu. Ogólnie auto w bardzo dobrym stanie po lekkiej stluczce z przodu... Problem w tym że nivo ma czerwony olej i niby taki tam powienien byc bo ma hydrauliczne hamulce?? tak twierdzi jego własciciel u mnnie też jest czerwony ale powinien być zapewne zielony płyn chf 7,1 tak mam na pokrywce. jaki olej nalać po przełozeniu ?
Opublikowano
Jeśli są suche,to jak najszybciej zmień na zielony płyn chf 7.1(mineralny) bo niedługo będzie tak jak w Twoim aucie- wyciek.Nie bez przyczyny na korku jest napisany wyraz nur(tylko)Ja miałem w swojej tylne amortyzatory Nivo połączone z edc,też był zalany olej atf jak sprowadziłem z Niemiec,na początku wszystko ok,proces rozszczelnienia przebiegał bardzo powoli,mniej więcej po dwóch latach amortyzatory nadawały się do wymiany.Też kupiłem Nivo z 750i,zalałem olejem chf 7.1 i jest wszystko ok.2 litry płynu spokojnie starczy.Zamienniki chf robi też firma swag i febi.
Nur bmw e32