Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich, moze ktos miał już taką awarię , nie mogę uruchomić w mojej beci silnika gdyż blokuje zapłon automat!!!! To znaczy dziwignia jest w pozycji "P" ,wyświetla na kontrolkach też "P"( na tunelu) ale już na kontrolkach mieszczących sie na tablicy zegarów jest wyświetlone "D" .

Nie wiem gdzie szukać usterki , może ktoś z kolegów ma jakis pomysl

Edytowane przez Pikon
Opublikowano
A jak przełączasz dzwignie w inne pozycje to co się dzieje na wyświetlaczu?
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
A jak przełączasz dzwignie w inne pozycje to co się dzieje na wyświetlaczu?

Witam i dziękuje za zainteresowanie, zmiana przełożeń powoduje normalne objawy wyświetlania na kontrolkach (tunel ) czyli wszystko jest OK. ale calkowity brak reakcji na wyświetlaczu deski rozdzielczej, jak włożę kluczyk i przekręcę w pozycję -zapłon to wyświetla "P" na tunelu a"D"na desce. Może ktoś z kolegów coś doradzi bo ja nie mam pomysłu :mad2:

Opublikowano
a na "N" spróbuj

Witam

Niestety w każdej pozycji dziwigni na wyswietlaczu pod zegarami jest wyswietlona pozycja "D" , próby były różne i nic.

Może sprawdzić na kompie ,może pokaże jakieś błędy, może może , samo może :roll2: , a becia jak stała tak stoi.

Opublikowano

Wydaje mi się, że wajcha od przełączania biegów działa raczej elektrycznie, a nie jak w starszych automatach przesuwa linkę, więc raczej kanał i WD40 może pomóc. Ale to tylko gdybanie, bo jest to mój pierwszy automat ze steptronic-iem, ale tak właśnie sobie tłumaczę sposób przełączania ustawień ASB.

pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
Witam. ja mam od wczoraj ten samo problem. postawiłem samochód na pół godziny. co prawda siedziałem w nim w srodku. i potem gdy chciałem odjechac auto mi nie odpala. objaw jest ten sam co powyzej. czy ktoś wie co sie mogło stac?
Opublikowano
najprościej odpiąć akumulator na kilkadziesiąt minut, poszukaj na forum są różne szczegółowe opisy tej czynności
  • 2 tygodnie później...