Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Ostatnio jechałem znajomego 540i z 97/8 roku i tam podświetlenie zegarów było duzo jaśniejsze niz u mnie w e36. Swieciły takim jasnym, pomaranczowym swiatłem i dosc mocnym swiatłem, u mnie swieci słabiej i to podświetlenie jest takie jakby wyblakniete, bardziej stonowane i slabsze..

Czy to standart w e36?? i czy ewentualnie da sie zrobic z tym cos zeby swieciły takim mocnym żywym swiatłem??

zastanawie mnie jeszcze podswietlenie panela klimy. Ostatnio wymieniłem zaróweczke bo miałem spalona i teraz juz w koncu swieci, ale te pokrętła sa podswietlone jakos tak nierównomiernie... w jednym miejscy sa mocniej podswietlone a w drugim słabiej... Też tak macie??

I jeszcze chciałbym wiedziec czy te pokrętła pod srodkową kratką nawiewu tez powinny byc podswietlane czy nie?

Zgóry dzieki za odpowiedzi :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a masz u siebie pokretlo regulacji natezenia oswietlenia? powinno byc po lewej stronie za kierownica obok pokretla elektrycznej regulacji swiatel

a u mnie pokretla pod glowna kratka nie sa podswietlone

pzdr

yaz

Opublikowano

Porównanie podświetlenia e39 i e36 rzeczywiście wypada na korzyść tego pierwszego: w e39 jest perfekcyjne (wg mnie i kilku innych osób) - przede wszytkim jeśli chodzi o kontrast i równomierność oświetlenia, a w e36 (w pewnym wieku przynajmniej) "słabe". W mojej e36 panel klimy jest podświetlony równomiernie, za to zegary już nie i to światło jest dość rozmyte. Ale może to nie kwestia wieku samochodu, bo moja 5tka nie była wiele młodsza od 3ki, a różnica w jakości wykonania - ogromna.

Ale coupe ma z kolei swoje, inne zalety:)

Pozdrawiam

Opublikowano
W 3 jce mozesz wyminic zarówki, ale czy to cos da?! :doh: ustawic regulacje jak Ci napisał kolega na maxa i juz ( a jak nie dziala regulacja to "zwatowac") pamietam ze u mnie nie swiecila jak powinna chyba 80 na predkosciomierzu, pamietam tez , ze w momecia ustawienia podswietlenia na maxa to byl efekt swiecenia całych tarcz a nie cyferek :D