Skocz do zawartości

predkosc maxymalna diesla 2.0 - 136 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w tym motorze też jest przekłamanie ale chodzi o fakt, że 320d nie poleci tyle ile 325i i koniec kropka inaczej BMW nie robiłoby modelu mocniejszego żeby miał te same osiagi co nie?? fakt 320d może dotrzymac kroku 320i to ta sama moc ale napewno nie poleci 230 i koniec kropka takie osiagi ma np 530d auto ciut cieższe a motor poowe wiekszy i mocniejszy ciekawe co nie??
Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
no nie poleci 230 ręcze za 136km .210 to moim prawie max moze jeszcze do 215 przy dobrych warunkach.a osiagi napewno sie roznia od 325 i napewno przyspieszeniem.
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
przy okazji zapytam .Przy jakich predkosciach zmieniacie biegi?do ilu na 1 ,2 itp!dodam tylko ze u mnie 1 to masakra jest tak krotka,wiem ze to bieg tylko do ruszenia ale bez przesady!

wiem ze moj to nie 320d ale co do pierwszego biegu mi pokazuje przy odcieciu 50 km sprawdzałem na youtube i gosc tez taka predkosc mial jak testował

Opublikowano
ja mam 150ps i wyciągnąłem z niej na autobanie 230, wiem ze pytałeś 136ps ale pomyślałem ze będziesz mogł sobie porównać

Sprawdź lepiej swoją maksymalną prędkość na GPS'ie a niemiło się rozczarujesz. Bez obrazy ale wątpię aby dwulitrowy klekot wyciągał 230.

GPS wskazywał 193 a licznik 200km/h więc niewiele róznicy u mnie było ale nie sprawdzałem v-max bo ona jest różna tak jak i warunki na drodze

Opublikowano
Myśle,że błąd licznika może oscylować w granicach 5-10 km/h.Tak czy inaczej 150KM w 320d pozwala na rozwiniecie rzeczywistych 220-225km/h.Czy sie komuś podoba czy nie.
Opublikowano
Myśle,że błąd licznika może oscylować w granicach 5-10 km/h.Tak czy inaczej 150KM w 320d pozwala na rozwiniecie rzeczywistych 220-225km/h.Czy sie komuś podoba czy nie.

raczej rzeczywiste 210 bo wg danych bmw vmax to 216 ;]

w 330d jest 226 v-max wg bmw, i tak jak mówiłem na starych oponach, prawie łysych o mniejszej średnicy pokazuje mi 240 a na nowych zimówkach zatrzymuje się przy 220 i nie idzie dalej, można uznać, że mam mało straconych kucy na przestrzeni lat.

Opublikowano

Dane fabryczne BMW dla 320d(150KM) to Vmax=221km/h i Vmax=213km/h dla automatu więc 220 w manualu to sprawa normalna.

Tak jak już zauważył Dominik86 dochocą jeszcze opony.Przy uzyskiwaniu swojej Vmax mialem założone 205/16/55(mocno zjechane) na których na hamowni uzyskałem straty mocy tylko 33 KM.To bardzo ważna sprawa o której mało kto ma pojęcie.Dla porównania przy oponach nowych o rozmiarze 235/18/40 koles mial straty 57KM co niestety mocno przekłada się na możliwaść uzyskania Vmax.

Opublikowano
Dane fabryczne BMW dla 320d(150KM) to Vmax=221km/h i Vmax=213km/h dla automatu więc 220 w manualu to sprawa normalna.

Tak jak już zauważył Dominik86 dochocą jeszcze opony.Przy uzyskiwaniu swojej Vmax mialem założone 205/16/55(mocno zjechane) na których na hamowni uzyskałem straty mocy tylko 33 KM.To bardzo ważna sprawa o której mało kto ma pojęcie.Dla porównania przy oponach nowych o rozmiarze 235/18/40 koles mial straty 57KM co niestety mocno przekłada się na możliwaść uzyskania Vmax.

normalna, jeźeli założymy, że przez te x lat paru kucy nie straciły ;)

Opublikowano
To chyba mało wiesz o BMW i stracie mocy.Widzialem już wiele wykresów z hamowni i największy spadek mocy jaki widzialem to w 328 coupe z 1991 roku i było to 7KM.Pozostałe traciły średnio 3-4 KM(diesel i benzyna).W mojej po prawie 6 latach wyszło 149.8 KM z fabrycznych 150KM.Więc o jakiej stracie tu mówimy?
Opublikowano
Sugerując się tym co licznik pokazywał to było 216-7 gdzieś tak. Zdziwiło mnie to bo to tak vmax. Nie było z górki a jak kolega pisze że licznik trochę przekłamuje to na pewno coś w tym jest, nie ma doskonałych rzeczy. A i mam 320d 136 koni.