Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem:

Moje autko gdy hamuje przy prędkościach powyżej 100km/h lub gdy jadę powyżej 160km/h zaczyna drgać. Słyszałem że odpowiedzialna za to jest jakaś tuleja w zawieszeniu czy ktoś może mi powiedzieć o którą dokładnie część chodzi?

BMW

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
odpowiedzialne moga byc za to klocki , tarcze , krzywe felgi i wiele wiele innych rzeczy jedz na trzepaki i sprawdz czy cos wyjdzie
  • Członkowie klubu
Opublikowano
ale przy jeździe 170km/h bez hamowania też drży

Zacząłbym od wyważenia felg oraz sprawdzenia czy są proste. Tuleje wahaczy jesli są zuzyte to drży kierownicza przy prędkości 80-100km/h.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
ale przy jeździe 170km/h bez hamowania też drży

Zacząłbym od wyważenia felg oraz sprawdzenia czy są proste. Tuleje wahaczy jesli są zuzyte to drży kierownicza przy prędkości 80-100km/h.

Mi sie wydawalo ze przy hamowaniu tylko a nie podczas jazdy

Opublikowano
mi drzala kierownica jak zalorzylem 18 cali tuleje gornych wachaczy i regulacja luzu na przekladni zlikwidowala sprawe ... odziwo na orginalnych felgach 15 cali tylko przy hamowaniu bylo czuc wiec myslalem ze to tarcze mam krzywe.. jednak tarcze byly dobre a na 18 cali trzeslo tylko od 80 do110.... tylko tobie nie ustaje te bicie.. polecam szarpaki dla zawieszenia i wywazenie kul co powinno postawic sprawe jasno i wykluczyc albo jedno albo drugie