Skocz do zawartości

Jak powinna zachowywac sie kontrolka CHECK ENGINE?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Slyszalem ze zalezy od roku auta.U mnie po przekreceniu kluczyka w stacyjce nie swieci sie e46 318 1999rok i po odpaleniu rowniez. W niektorych modelach BMW po przekreceniu kluczyka swieci sie i gdy odpalimy silnik po okolo 6 sekundach gasnie.Czy w moim aucie jest OK.
Opublikowano

w mojej 320d tez sie nie zapala ani po wlaczeniu zapłonu ani po odpaleniu motorku...sprawdzałem przy testach zegarów i jest sprawna wiec dopiero pewnie sie zaswieci jak cos bedzie nie tak :lol:

pozdrawiam

Opublikowano
U mnie też się nie zapala. I moim zdanie nie powinna się zapalać we wszystkich modelach. Powinna się zapalić wówczas gdy jest wykryty błąd silnika.
Opublikowano

w takim razie wyglada na to ze kontrolka diagnostyki silnika zapala sie roznie w roznych modelach silnikowych...wiecej na ten temat powinno byc w instrukcji obsługi danego modelu...Mam taka instrukcje w pdf ie wiec jak ktos chce to moge sie podzielic :P podajcie maile to sie powysyla

POZDRO