Skocz do zawartości

Kupno felg 17 cali jakie opony do nich ? fotka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest rozmiar 225/50/17 ale do E46 jest za wysoki profil. Trzec nie powinno ale będą przekłamania na liczniku i będzie brzydko wyglądac.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
aha ok a sa wogole opony rozmiaru 225 50 17 ?? czy tylko 225 45 17 ? jak sa to nie beda trzec ??

Tak są profil 50 jak i 45. Ja bym polecał do tych

felg 225 45 17! tymbardziej że autko jest obniżone. profil opony jest to stosunek do jej szerokośći!

Opublikowano
Witam!!! Odnosnie felg 17 - nosze sie z zamiarem kupna i chce zamienic moje standardowe 16 i w zwiazku z tym mam pytanko! Jak sie odbije to na trwałosci zawieszenia bo kazdy zna polskie drogi??? Czy może róznica bedzie minimalna a moze diametralna ??? pzdr
Opublikowano
Witam!!! Odnosnie felg 17 - nosze sie z zamiarem kupna i chce zamienic moje standardowe 16 i w zwiazku z tym mam pytanko! Jak sie odbije to na trwałosci zawieszenia bo kazdy zna polskie drogi??? Czy może róznica bedzie minimalna a moze diametralna ??? pzdr

no jak kupisz takie felgi jak kolega wyzej pokazuje to nie dosyc , ze po tej sieczce ......jak to Szwedzi powiadaja...Najlepszych drogach - BO NIE POZWALAJA ZASNĄĆ ZA KIEROWNICA :norty: bedziesz wymieniał elementy gumowometalowe czesciej niz teraz, to dodatkowo po sezonie nie uda sie wyważyć kół - tak sie ta "plastelina" krzywi

Opublikowano
to dodatkowo po sezonie nie uda sie wyważyć kół - tak sie ta "plastelina" krzywi

Co do felg - to 17 nie są złe na nasze drogi - sam posiadam i nie ma większych problemów z zawieszeniem.

Drugą sprawą jest kupno tych "badziewiastych" felg MADY IN ITALY, które po pierwszym sezonie ( jak już zauważył Paweł ) będą się nadawały aby je wystawić przed dom w celu zabrania przez MPO na wysypisko.

Czy nie lepiej kupić coś markowego - o trochę gorszym wyglądzie ale znacznie lepszej jakości???

Opublikowano
225 do 2 litrowego diesla?ja bym ci nie proponowal mam takie zimowki dostalem razem z samochodem!to jakas pomylka!205 sa w sam raz
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
to dodatkowo po sezonie nie uda sie wyważyć kół - tak sie ta "plastelina" krzywi

Dokładnie te felgi nadają się na jeden raz

ja mam z tyłu 245/45/17 ,a z przodu 225/50/17 i na koleinach trochę wozi ,ale ogólnie jest ok i dobrze się prowadzi

Opublikowano

Bardzo ciekawe, cyt.:

"Pojedyncza felga typu REPLICA WHEELS

jest kompatybilna z oryginałem, posiada rozpoznawalne detale odróżniające ją

od felgi typu OEM.

Zgodnie z rozporządzeniem KW (CE1400/02)

felga została poddana testom wytrzymałościowym

i uderzeniowym (impact tests) wymaganym

przez obowiązujące prawo. Zatem zgodnie

z definicją są to "części o porównywalnej jakości".

Producent zaświadcza, że felgi są tej samej

jakości co felgi, które są lub były stosowane

do montażu fabrycznego danych pojazdów.

Trwałość felg gwarantowana jest przez producenta: 12 miesięcy na powłokę lakierniczą oraz 5 lat

na wszelkie wady typu konstrukcyjnego."

Jeśli wierzyć w to co napisane to może być warte zakupu, ale ciężko powiedzieć, póki ktoś kto ma takie felgi się nie wypowie.

Opublikowano
Opony daj 205/50/17 lub ew. 215/45/17 szerszych nie polecam do aut wielkosci bmw serii 3 ...
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano (edytowane)
co do szerokosci opony to biore 225 i koniec nierobmy przeciez tragedii Ja wiem gdzie jezdze i mi beda pasowac. Tylko powiedzcie czy te felgi sa az tak zle ?? dlaczego piszecie ze tylko na jeden sezon ? ze nie pujdzie ich ponownie wywazyc ? A dwa sezony chociaz wytrzymia ? :roll2: Edytowane przez Lejdon