Skocz do zawartości

wymiana przekaznika?????(centralny)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie da sie otworzyć ani zamknąc z pilota.Tylko mechanicznie.Wiem,ze chodzi o przekaznik w module komfortu,ale który :( .Proszę o szczegółowe wskazówki :modlitwa: .Wymieniał ktoś sam ten przekaznik?P.S tylko porady nabyte droga doswiadczeń.Dziekuję
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Pewnie, że wymieniał ktoś. Wszystko zależy jaką masz wersję, bo są tam przekaźniki drzwi i szyb. Może być ich 2, 4 lub 6. Najłatwiej będzie pozbyć się galarety z płyty komfortu i tak trzeba, bo nie da się wylutować przekaźnika, następnie sprawdzić każdy przekaźnik miernikiem i prubówką pobudzając go z czego wyniknie, który przekaźnik się zuzył. Do wylutowania i wlutowania przekaźnika potrzebna jest odssysarka cyny.

Powodzenia :8)

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie.

Parę osób narzekało a ten sklep ale ja tych przekaźników nigdzie indziej nie znalazłem.

Opublikowano
Jeszcze jedno?gdzie znajduje się sensor(antenka) od zamka centralnego.Przecież ten sygnał z pilota gdzies musi wysyłać jakieś impulsy :?:Jakie jest prawdopodobieństwo,że to są przekazniki :?:
Opublikowano
Do tej pory się dowiedziałem,że przekazniki mi nie pomogą :? .U mnie nawet światło w kabinie sie niezaswieca.Wogóle niereaguje na pilota.Dodam,ze kluczyk kodowałem już kilka razy i bez zmian.
Opublikowano
Elekytyk sie poddał"bez sprzętu do diag nie wiem gdzie szukać(pilot,centralka)"Szukałem jeszcze kilku innych i kazdy odmawiał(a naprawde niektórzy z nich mają renome).Zakończyło się na telefonie do m-auto katowice.Jutro jade.TERAZ TYLKO KWESTIA KASY :?: :roll:
Opublikowano
Elekytyk sie poddał"bez sprzętu do diag nie wiem gdzie szukać(pilot,centralka)"Szukałem jeszcze kilku innych i kazdy odmawiał(a naprawde niektórzy z nich mają renome).Zakończyło się na telefonie do m-auto katowice.Jutro jade.TERAZ TYLKO KWESTIA KASY :?: :roll:

Jkabys byl sprytny, kupiłbys sobie Vaga z allegro za 30zl i sam zdiagnozowal problem :) Potem kupilbys albo przekazniki albo uzywaną całą centralke (100zl) zakodowal i smiegal dalej. W aso za diagnostyke 180zl, co do reszt to sam sie przekonasz :mrgreen:

Xdrive

Koder

Opublikowano
Jade do M-auto-to przecież nie ASO BMW :?: .ztego co sie dowiedziałem to oni tylko sie specjalizują w BMW.Chłopcy z okolic piszą o nich dobrze :D .Chyba,że od jutra ja sie dołacze do tych co piszą negatywnie :mrgreen:
Opublikowano
http://img231.imageshack.us/my.php?image=dsci0007qs6.jpg jakby ktos nie wiedział to jest wzmacniacz.Jest on odbiornikiem fal z kluczyka.A miesci się w tylnym słupku(pod lewą lampką oswietlenia kabiny).Za niewiedze w m-auto wybuliłem 100zł.A wzmacniacz musze sobie sam załatwić(w ASO 600zeta).Więc pozostaje używka :lol: .A co do tej 100 w m-auto-61zł komp+40zł grzebańsko :lol: .Dla forumowiczów BMW klub zniżek nie dają(za pierwszym razem).A wie morał z tego taki:NACISKASZ PILOT,SWIATEŁKO W KABINIE NIEŚWIECI?-to napewno nie przekazniki :wink: .Dobrze,ze nie zamówiłem przekazników bo kolejna 100zł by poszło w ....... :cool2: