Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukalem cos na forum ale jakos nie znalazlem konkretnej odpowiedzi...

Zaczelo sie od tego ze cos mi pukalo i stukalo... pojechalem na diagnostyke i wyszla jedna tuleja wahacza...

Wczoraj wybralem sie do jeszcze jednego warsztatu zeby upewnic sie.

Potwierdzilo sie to samo. Czyli jedna tulej + druga tez sie juz konczy.

Pukanie + ostatnio zauwazylem plywanie (myszkowanie po drodze)

i tu moje pytanie w ASO wolaja za to 440 zl - kosmos wiec odpada.

Z jakiej firmy tuleje polecacie ? nie musi byc to jakas najwyzsza polka bo z autem paluje sie rozstac za okolo pol roku... rocznie robiem jakies 10 tys km wiec przebieg tez zadny...

Febi Meley Lemford ?

wzmaciane czy zwykle ?

i czy ktos z was kupowal juz je od kogos na allegro ?

ps. do wymiany mam tez laczniki stabilizatora - chce zrobic wszytsko i miec z glowy. Tu rowniez prosze o polecenia czegos dobrego.

Kupie raczej cale motylki - w wyprasowywanie tulej nie bede sie bawic

Opublikowano

Witam,

Ja wymieniałem ostatnio u siebie.....

Gościu polecił mi Meyle...założyłem i nie jestem zadowolony.....

Myśle,że jeśli chodzi o zawieszenie to nie ma co poprawiać fabryki....tuleje, wachacze i łączniki stabilizatora na pierwszy montaż robi dla BMW Lemforder. Jak będe wymieniał następnym razem to albo oryginał albo Lemforder.

pozdro!

Opublikowano
Dlaczego nie jesteś zadowolony z Meyle? Ja mam założone i zadowolony jestem jak najbardziej.
Opublikowano

no właśnie......

ja również założyłem Meyle i również jestem b. zadowolony , a przejechałem juz na nich ok 60.000 km

Wczesniej zakładałem lamfordera i ZDECYDOWANIE szybciej uległy zużyciu.

320d `02 by MT 184KM@406Nm
Opublikowano

ja zalozylem komplet mayle HD, kupilem w niemczech i dostalem gwarancje na 30 lat.

sa podobno lepsze/trwalsze od orginalow.

jezeli, ktos zalozyl i jest niezadowolony to jedynie co mi przychodzi do glowy to, że mógł trafić na podróbkę.

z kupowaniem w polsce na allegro czy w sklepach bym bardzo uwazał: podróbki

Opublikowano
możesz kupic także same tuleje bez obejm tylko na prasie trza wyciskać polecam BOGE idzie na pierwszy montaż w intercarsie ok 60 pln szt
Opublikowano
Do eqs:kilka dni temu wymieniłem łączniki stabilizatora na LEMFORDERA tulej z tej firmy niespotkałem :shock: ale myśle że MEYLE nie będzie gorszy lub FEBI. A co do sklepu to właśnie kupiłem na allegro komplet filtrów MANNa za niedużą kaskę w AUTOSPEC z Poznania. Tylko czy warto ładować tyle kaski w zawieszeni jak i tak polskie drogi za kilka miesięcy zrobią swoje ? Szerokiej i równej drogi dla naszych"BETEK" :modlitwa: koledzy forumowicze tego na potrzeba.
Opublikowano

OK, już mówie co mi się w Maylach nie podoba:

Są znacznie twardsze od oryginału - te tuleje to tzw. "strefa komportu" , fakt oryginały szybko się kończą ale zawieszenie jest bardziej miękkie.

Poprostu wszystko zależy czego oczekujesz od samochodu...być może mam coś jeszcze nie tak w samochodzie , ale wydaje mi się ze po zmianie tulejek bardziej czuć i słychać nierówności drogi.

Generalnie jestem zdania, że jeśli chodzi o inżynierów BMW to był jakiś powód, że oryginały nie są twarde/sztywne.....nie jestem zwolennikiem poprawiania fabryki - tym bardziej takiej fabryki jak BMW.......

Ale to wszystko to tylko moje przemyślenia - nie jestem ekspertem.....:)

pozdrawiam,

Michał