Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, z miejsca zaznaczam że od niedawna jestem klubowiczem i proszę o wyrozumiałość gdybym naruszył w jakiś sposób zasady forum.Mam bmw e36 touring z 97r. Poprzedni właściciel kombinował coś przy grilu i nerki nie pasują do otworów(są za małe),zostały przyklejone do grila.Zamówiłem nowe (zamienniki) od modelu e36 rocznik 97. ale one są takie same jak te które mam,czyli też za małe.W takim razie jakie ja te nerki mam zamówić?Zaznaczam że gril jest na pewno od e36.Czy model e36 touring miał inne, a może przed liftem były szersze?Pomóżcie!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak nerki były w dwóch rodzajach, przed i po lifcie. A jak masz zamiar kupować kolejne to zainswetuj w oryginały nawet używane chyba że po zimie chcesz znowu je wymieniać.

Pozdro.

Opublikowano
Witam. W Twoim aucie była zmieniana rama grila. Niestety zamonowny masz model z lat 91-94, a nerki z modelu po 94 roku. Najtaniej będzie kupić nerki do rocznika 91-94, ale jeżeli nie chcesz postarzać auta to kup ramę grila do modelu po liftingu. Jednak to się wiąże z lakierowaniem elementu.
Opublikowano
Dzięki za zainteresowanie,chyba z tym grilem to już po sprawie bo on był właśnie do lakierowania i lakiernik już go zaczął robić.Więc niestety będę musiał pozostać przy tym rozwiązaniu i dokupić stare nerki.A dlaczego piszesz że po zimie będą do niczego?Zamienniki są tak kiepskiej jakości?
Opublikowano
Tak nerki były w dwóch rodzajach, przed i po lifcie.

Wg. realoem są 3 rodzaje nerek:

- do 09/1995

- od 09/1995 do 09/1996

- od 09/1996

Jak pisze kolega wizualne są dwa rodzaje przed i po lifcie - (wąskie i szerokie). Nie wiem czym rożnią się te - od 09/1995 do 09/1996, ale numery katalogowe są inne no i podana waga tez jest inna.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za zainteresowanie,chyba z tym grilem to już po sprawie bo on był właśnie do lakierowania i lakiernik już go zaczął robić.Więc niestety będę musiał pozostać przy tym rozwiązaniu i dokupić stare nerki.A dlaczego piszesz że po zimie będą do niczego?Zamienniki są tak kiepskiej jakości?

Tak, z tymi co miałem kontakt były tak badziewne że po zimie całe zaśniedziały o powyskakiwały bąble. Kupiłem kolejne oryginały i do tej pory z tego co wiem to na aucie wyglądają jak nowe.