Skocz do zawartości

wymiana uszczelki pod pokrywa zaworow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 318 is zauwazylem ze uszczelka pod pokrywa zaworow troche sie poci i jest delikatny wyciek oleju.Wymienial moze ja ktos z was?ile taka operacja moze kosztowac?
Opublikowano
Ja sam wymieniałem jakiś czas temu w moim 320. Koszt uszczelki ok 50zł a robocizna do godzinki. Twoja uszczelka powinna być tańsza.
Opublikowano
a trzeba to jakims silikonem dodatkowo podklejac czy wystarczy sama uszczelke wrzucic?
Opublikowano
ach wy silikonrze :nienie: po co jak masz nową uszczelkę dobrej firmy to daj z tym silikonem sobie spokój :naughty: wyczyść , zmień uszczelkę i skręć równo ( z tą samą siłą każdą śrubę pokrywy ) pozdro :twisted2:
Opublikowano
Robiłem tą operację niedawno i szybko poszło-mam taką samą wersję jak Ty.Podpowiem Ci że warto kupić też takie uszczelki-oringi,które będą w środku.One uszczelniają na łączeniach.I uważaj na siłę dokręcania :naughty: Nie za mocno-pozrywasz gwinty :cry2: Miłego grzebania.
Opublikowano
Ja za taką uszczelke z oringami dobrej marki dałem coś lekko ponad 100zł.Wymaian prosta ale u mnie trochę dłużej siuę zeszło bo miałem wtryski gazu
Opublikowano
kupilem dzis ta uszczelke razem z tymi co sa w srodku oringami za komlet zaplacilem 75zl