Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś w nocy mam po to auto jechać jestem pełen obaw bo wykładam kasę na górkę (nie sprzedałem jeszcze mojego compact 316).

Bardzo mi sie podoba ten model a zwlaszcza ten silniki to wyposażenie!!!!

Powiedźcie mi cos o eksploatacji dotchczas 1.6 byl tani jak to wyglada w przypadku 1.8ti aha no i jeszcze ta usterka koleś mówi ze koło nie ruszone że tylko blacha do wyminay... cena ok podejrzanie szybko mi odbnizyl i to sporo. poradźcie bo zarezerwowałem go sobie pożyczyłem lawete od kolegi i sie tacham po to dzisaj w nocy. klient nie pamieta czy ma książke do neigo bo go akurat na placu nie bylo wiec nei wiem czy przbieg ets udokumentowany.

dziekuje za info

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=pl&id=97188860&pageNumber=1&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C12%2C13%2C14%2C15%2C56&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=1995-01-01&maxPrice=4001&transmission=MANUAL_GEAR&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=200000&customerIdsAsString=&doorCount=TWO_OR_THREE&tabNumber=3

Opublikowano
kiedys sam bylem w podobnej sytuacji. Tez mialem 316 compact m43 a zmienilem na 318ti 1.9l m44 m-pakiet.....fakt za ten drugi musialem zaplacic jeszcze raz tyle co za 316 ale napewno tego nie zaluje. Co do ekspoloatacji to osobiscie zauwazylem ze do 1.6 L czesci sa tansze np. wymienialem termostat do m43 kosztowal chyba 70 zl a do tego 130 zl, jesli chodzi o zawieche to tez drozsza (ale w koncu to m-technik) .....jednak napewno bym nie wrocil do 316, ti jezdzi sie napewno lepiej.... nie jest to az taki mocny silnik ale 143 KM w compakcie wystarcza do normalnej jazdy :D
Opublikowano
ciezko cokolwiek powiedziec o tym samochodzie po zdjeciach najlepiej dobrze ogladnac w realu....a cena nie zawsze odpowiada jakosci samochodu(choc przewaznie tak)..... u mnie byla tak wielka roznica poniewarz 316 byla starsza i tylko z podstawowym wyposazeniema 318 ti jest "full wypas" m-pakiet, byl oplacony i ubezpieczony na caly rok ......oraz ja bylem bardzo wybredny, samochod musial miec dany silnik, dane wyposazenie oraz nawet kolor :) Jesli ten co masz zamiar kupic nie jest mocno walniety a tylko blacha to warto bo cena niska, gorzej jak jest powazniej uszkodzony, wszystko zalezy od stanu w jakim jest auto utrzymane..... a zmiane na m44 polecam roznica jest miedzy m43....... no chyba ze 323ti albo coupe :dance:
Opublikowano
mnie się wydaje że koło od strony kierowcy ma za duży negatyw,ale może to tylko złudzenie.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
mnie się wydaje że koło od strony kierowcy ma za duży negatyw,ale może to tylko złudzenie.
to piszmy na tym poscie tamtego juz nie zasmiecajmy bo tam jes inny temat.

a wiec "zawias" "negatyw" czego te okreslenia sie tycza?

jest to kąt pochylenia koła w stosunku do pionu,chyba tak będzie najprościej.Jeżeli koła są w ten sposób /----\,to geometria ma kąt negatywny.Ale wydaje mi się że na zdjęciu wygląda to tak |---\.

Opublikowano
noo wlaseni widze ze podobnie myslimy tylko ja tego po fachu nie nazywam hehe bo mnie tez sie wydawalo ze moze byc ruszone tylko ze na zdjeciu ciezko widac bo blotnik jest pogiety nie ma punktu odniesienia zalozmy ze cos jest ruszone ciezko jest to zrobic jakie koszty? i czy wogole jest to naprawialne?

wszystko jest naprawialne,kwestia czy się opłaca.Bo jeżeli faktycznie ma taki przebieg i stan jak na zdjęciach to by chyba warto było.Ale z tego co wiem z doświadczenia to przez telefon każdy zachwala a na miejscu okazuje się porażką.Sam miałem taką sytuację na szczęście nie musiałem jechać tak daleko.

Opublikowano

przecież będzie je oglądał w dzień

auto najprawdopodobniej ma uszkodzone zawieszenie, przeciez tam nie jest tylko uszkodzony błotnik, nie ma pół zderzaka więc musiał dostac w koło, nie wiem czy to takie opłacalne, na zdjęciach nic nie widac, maska tez moze byc pogięta, próg, drzwi chyba też są, z tego wszystkiego potem robią się duże koszty

no i najgorsze auto sprzedają ruscy - STANISLAV ABRAMYUK

........srebrne beem wjeżdża na teren........