Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z szybą od strony kierowcy - przy opuszczaniu coś niemiłosiernie trze wydając odgłos jakby ktoś kamieniem rysował szybę. Próbowałem już czyścić uszczelki przy szybie, przepychałem je szczelinomierzem jak były zamknięte i opuszczone, psikałem WD 40 przy otwartych i zamkniętych. Niestety nic to nie dało. Wiem, że było już wiele tematów na temat skrzypiących szyb, ale to trzeszczały uszczelki i chromowane plastiki w czasie jazdy. Tutaj skrzypienie pojawia się tylko przy opuszczaniu/podnoszeniu szyby. Poradźcie, co robić? Nie bardzo wiem jak zdemontować tapicerkę w drzwiach i czy jest to rozsadne przy takiej temperaturze.

Opublikowano
Aby ściągnąć tapicerkę odkręcasz dwie śrubki znajdujące się pod podłokietnikiem na drzwiach i odciągając delikatnie na brzegach tapicerkę do siebie ją ścigasz. Temperatury nie są teraz ujemne więc spinki powinny zostać całe. Masz pod tapicerką taka piankę matę wygłuszająca odklejasz ją najlepiej delikatnie podgrzewając ten czarny klej suszarką i dostęp do środka drzwi jak na dłoni. Widzisz wówczas opuszczając i podnosząc szybę co i gdzie się ociera.
BMW to pełnia życia.
Opublikowano
wyciagnij tą uszczelke zewnetrzna ,zobacz moze trzeba nowa koszt max 80zł
Opublikowano
nie miałem czasu w weekend i boczek nie został zdemontowany - tym bardziej dzięki za film instruktażowy - na pewno się przyda.