Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może głupie pytanie, ale jednak proszę o wasze opinie!? :zdziwko:

---chodzi mi o bilstein b4-> czemu amortyzator podnosi zawieszenie, i to znacznie??

za wysokość zawieszenia odpowiada chyba sprężyna???? :|

nie rozumiem??

drugi wątek:

---zawieszenie m suspenssion- do tej sprężyny dedykowany jest bilstein b8, ale to jest bardzo twardy amortyzator! wszyscy piszą, że b4 apsolutnie odpada!!!

zawieszenie M obniża BMW o około 20mm, czemu więc odpada komfortowe b4, a trzeba instalować twarde b8? Pytam, bo np. eibach pro kit obniża auto o ok.35mm (to więcej niż M-technic) i do eibacha zakłada się standardowe amortyzatory, czyli bilstein b4??

na pewno b4 szybciej umrze (jak szybciej), ale czy to jedyny minus?

było wiele wątków na ten temat, przeczytałem je i na nie wszystkie pytania, wątpliwości znalazłem odpowiedź!

zachęcam do wypowiedzi osób które temat przerabiały!

dziękuję!! ;)

Opublikowano
Witam! Właśnie tydzień temu założyłem Bilsteiny B4 (krótki trzpień pod gwintem 2cm) wraz z górnymi łożyskami na przód i samochód stoi wyżej. Widać to na pierwszy rzut oka. Może dlatego że nowe amorki, nie wiem ale stoi wyżej to fakt. Jednak jest to w granicach seryjnej wysokości więc mi to nie przeszkadza (aż tak :? )
Opublikowano
Ja w e36 z m-techem wsadziłem właśnie bilstein b4 na przód.Samochód podniósł sie wyżej.I teraz twierdze ze nie tylko spręzyna ma wpływ na wysokośc.Jeździłem na tym ponad rok i jeszcze trochę by polatał ale denerwowało mnie to że przód wyje do góry.Miałem wsadzać sportowe amorki i spręzyny -40 TA technix,sprawdzone na innych forach i polecane jak za taką cene to dobry wybór według bilsteina b6 czy b8...
Opublikowano
u mnie na b4 z przodu tez poszło sporo w góre, założyłem sprezyny -40mm i juz jest ok :cool2: za 950zł mozna juz kupic gwint ta technix'a
///M40pwr
Opublikowano

to lipa!

jak sprawuję się bilstein b4 na krótszej sprężynie?

np -30mm lub -40mm?

mam jeszcze sprężyny AcSchnizer -białe, które kupiłem wraz z autem, ale na starych amortyzatorach było za nisko, więc wymieniłem na sprężyny m-technic, tak jak powinno być w moim BMW. W briefi wpisana są jako AcSchnicer obniżający o 20mm, ale były sporo niższe od M suspenssion.

może do nich wrócić, przy wymianie amortyzatorów?

Opublikowano
u mnie przy -40mm na b4 jezdzi sie bardzo dobrze.kompromis pomiedzy twardoscia a komfortem.mozesz spróbowac na sznyclach a jak bedzie zle to wrócic do m-tech
///M40pwr
Opublikowano

witam

potwierdzam u mnie też autko stoi troszkę wyżej zawieszenia standard amortyzatory bilstein

pozdrawiam

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

• 2 tygodnie później...