Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie co do instali juz sie troche naczytalem sa rozne poglady na te same instalk. w sumie najwaznjesze zeby zakladal ktos kto potrafi to robic. Gdzie w warszawie ew. okolicach mozecie polecic jakis dobry warsztat?

Znalezlem kilka min. co myslicie o tym http://moto.allegro.pl/item474097519_autogaz_sekwencja_stag_300_z_mont_pomiar_mocy.html

ew. w legionowie http://moto.allegro.pl/item469962920_6_cylindrow_stag300_montaz_warszawa_0601900800.html

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
chcesz dobrze zagazować BMK-ę to odezwij się do tego pana z Warszawy: http://lpg.info.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=3&sid=5d9dd1269e78a90272f3af091bb32821
126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

GAZ/MECHANIKA

1.Darek

Rembertów tel 513 626 338 ul.Fieldorfa (za torami od strony W-wy) , chyba najlepszy gazownik jakiego znam.

Opublikowano

Ja też zakładałem swojej BRC w Energy Gaz Polska - polecam

i nie za serwisem BMW tylko po drugiej stronie ulicy koło zajezdni MPK. (przenieśli się rok temu)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie

co prawda nie posiadam jeszcze BMW(ale się rozglądam) i stąd to pytanie:

Czy macie namiary na sprawdzonych monterów instalacji gazowych? W Warszawie lub okolicach ( najlepiej okolicach zachodnich na trasie Sochaczew-Warszawa) ?

Opublikowano
Ja polecam Energy Gaz Polska.UL.Ostrobramska zaraz na salonem Bmw.Bardzo dobrze i dokładnie się tym zajmują.Gazowałem i nich 528iA i 523iA.Żadnych problemów nie było.Na prawdę polecam :cool2:

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja nic za dobrego nie powiem o tej firmie Energy Gaz Polska.UL.Ostrobramska jak dalem w kieszen 50zł tym co mi zakladali to mam zalozone bdb ale ustawienie to pod psem nie zabardzo sie znaja i kiciaze jestem z rzeszowskiego pojechalem tam do warszawy bo mieli miec hamownie i maja ale nie podlaczona bynajmniej nie mieli jeszcze sam ustawialem pozdrawiam
jedynakk
Opublikowano

Ja polecam zakład na Modlińskiej MIGAZ, zakład polecony na forum lpg, w moim przypadku instalacja kosztowała 3 tyś. a w Energy Gaz chcieli 4 tyś. Do Warszawy mam 150 km mimo tego zdecydowałem się na taką odległość, bo słuchając jakie podzespoły zakładaja partacze z moich okolic wolałem uniknąć kłopotów.

Na razie zrobiłem ok.5tyś. kilometrów na gazie i wszystko jest ok.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Robert Żbikowski 600 087 196. Mistrz nad Mistrze jeżeli chodzi o instalacje. Wolnossące, turbodoładowane, diesle. Solidnie i pod Warszawą, wiec ceny umiarkowane, a masz 100% pewności i zadowolenia. :cool2:
Opublikowano
:hand: Nikogo nie reklamuję, ponieważ dobrych fachowców nie trzeba reklamować. Koledzy pytali do kogo warto pojechać, ja odpowiadam. A jeżeli Kolega myśli, że gazowanie diesla to cud, to Kolega jest w błędzie. Takie systemy są produkowane i instalowane. Zarówno w osobówkach, jak i w autobusach i samochodach ciężarowych. Wystarczy trochę poczytać na ten temat. :norty:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a co za filozofia diesla zagazować a się to zrobić jeśli jest na pompie pali wtedy mniej i moc wzrasta lpg jest dotryskiwane do ropy wlasciwie zasysane. wiele samochodów na 1/4 mili w polsce ma lpg dodatkowo coś jak nitro :D

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

• 9 miesięcy temu...
  • 5 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkich .

Mowa jest tutaj o polecanych warsztatach i chcialbym opisac swoja przygode z Rebertem Żbikowskim "miszczem " fachu . Zaczne od poczatku 7 miesiecy temu postanowilem zainstalowac gaz i szukalem odpowiedniego warsztatu po tym jak wchodzil w du.. starał sie i produkowal postanowilem zalozyc gazu u niego . MIesiac wczesniej odgrzybiona i nabita klima . Pisze o klimie poniewaz po montazu LPG klima dziwnym przypadkiem przestała działac wiec postanowilem poweszyc w tym i diagnosta spr klimatyzacje stwierdzil ze jest szczelna i nie bylo mozliwosci ulotnienia sie , nie wiem złosliwosc tego buca ? Mijały miesiace a instalacja zaczynala stwarzac coraz to gorsze problemy byl moment w ktorym juz wogole nie chciala dzialac .. mowił ze to kwestia regulacji itd itd Przyjechałem przed swiatami pierwszy raz i mowie o co chodzi wział 50 zl ciekawe za co ? za to ze go przewiozlem samochodem ( gaz oczywiscie ma caly czas gwarancje ) w swieta wielkanocne przestał dzialac calkowicie. Pojechałem po swietach i wiedzial o co chodzi nie chcial podjac sie pracy stwierdzil ze jest zajety i zdjagnozował uszczelka pod glowica ktora byla wymieniana jakis czas temu . Wielka łaska za zrobienia i krzyczenie kosztow ponad 1tys bo niby z silnikiem cos jest nie tak .. przyjechalem na drugi dzien wchodze mowie " dzien dobry " czy zrobil pan moj samochod a on sie zapytal jaki samochod ( oczywiscie po złosci) wiec mowie ze "chyba moj samochod " zapytał " czy nie chce w łep dostac " nic nie mowiel siedzialem cicho puki co . Po samochod bylem z ojcem oczywiscie wielki pan " smiec " zapytał sie nas wprost czy chcemy sie bic jak jakas pie..dolona małpa w zoo sie zachował ale czego mozna sie spodziewac po " czymś" takim . Wyjechałem na droge jadac do domu nagle silnik zgasł samochod stanał na srodku drogi i taki finał jest pracy z tym czlowiekiem ..... wymiana filtra 150 zł gbur cham i naciagacz nie polecam i odradzam wszystkim omijac jego niby warsztat w ktorym i tak nigdy nie ma nikogo szczerze odradzam i wiem tez z tego co sie orientowałem ze to nie jedyny przypadek kiedy tak sie zachował