Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, naprawiałem sobie spryskiwacze reflektorów, wymiana pompki, czyszczenie dysz itd... i mianowicie tak naprawiłem, że chyba więcej zepsułem. Włączam światła, wszystko ok, ale spryskiwacze nie działają... i nie ma podświetlenia zegarów, wskaźników, deski rozdzielczej :(. Co mogłem zepsuć, może jakiś bezpiecznik albo coś? Ahaa przednie i tylne światła świecą, nie wyświetla mi się ablendlicht
Opublikowano
włacznik swiateł zewnetrznych sprawdzałes? posprawdzaj bezpieczniki,przekazniki,kostki za zegarami,jak nie to chyba pozostaje brac sie za licznik....
Opublikowano
No i Panowie, porażka, dalej nie działa... a bezpieczniki sprawdzone, oczywiście wszystkie dobre... Który przekaźnik jest odpowiedzialny za podświetlenie deski rozdzielczej itd? Jak go sprawdzić??
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
przedewszystkim to jak już wyżej koledzy pisali zajrzyj do włącznika świateł oraz do pokrętła od regulacji jasności podświetlenia. Przekażnika oddzielnego do podświetlenia nie masz. A wogóle światła postojowe świecą?
Opublikowano
Włącznik świateł jest ok, i pokrętło regulacji także, ja myślę, że wina leży w module świateł ponieważ nie działają po lewej stronie światła postojowe, i światła tylne, i oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Co poradzicie??
Opublikowano
No to takie rzeczy się pisze co niedziała! W takim razie możesz albo jak wyżej już napisano podmienić na próbę inny moduł albo rozebrać swój stary i sprawdzić czy np nie ma w nim podejrzanych zimnych lutów. Akurat te w w tych modułach bywały dość częstym powodem usterek oświetlenia.