Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. jakis czas temu zapaliła mi sie kontrolka od klocków hamulcowych(tył), wymieniłem klocki, a kontrolka cały czas sie świeci. Mam pytanie jak ja mogę skasować??:)
Opublikowano
no i dlatego sie świeci... obwód jest otwarty i dopóki go nie zamkniesz będzie się świeciła... doraźne rozwiązanie to zmostkowanie kabli czujnika dopóki nie kupisz nowego wtedy kontrolka zgaśnie..
Opublikowano
przekrec kluczyk na 1 niech kontrolki pogasną , naciśnij hamulec i kontrolka powinna zgasnąć

Próowałem w ten sposób i nie zgasła, a hamulce żyletka, pedał rowniez ok, poziom płynu w normie, nie wiem co i jak już w tą kontrolką :mad2:

Dodaję odnotację do swojej wczesniejszej wypowiedzi, a z rcji tego, że nie chce mnozyć postów, zmieniam go: zrobiłem tak dokładniejak mówileś, czyli stacyjka w pozycji gdzie zapalają sie wszystkie kontrolki, wcisnalem pare razy pedał hamulca i zgasła sama :) , wczesniej robiłem tak samo ale na zapalonym siliku a nie tylko włączonym zapłonie i nie działało, widac trzeba miec zapłon włączony, dziekuje bardzo za info, pzdr