Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

czasami jak jadę ze stałą prędkością przy obrotach ok 2000 to mi auto szarpie, auto jakby przysiada na ułamek sekundy i daje dalej

no a drugi problem to przymulanie które nie wystepuje przez cały czas tylko tak 50/50 nie ma wtedy tego kopa co normalnie. a normalnie przy przyspieszaniu przy obrotach ok 2000 dostaje kopa i zaczyna wciskac w fotel aż gdzies do granicy 3800. przymulanie występuje z reguły podczas długich tras i przeszkadza podczas wyprzedzania bo brakuje mu właśnie tego kopa i szybkiego objechania

wszystkie filtry wymienione, tankuje cały czas na jednej stacji i tylko verve

pomocy bo coraz bardziej mam dość tego auta

Opublikowano

To co napisałeś to jakbyś opowiadał o moim samochodzie, dokładnie to samo (tylko że M47N czyli 150KM) Przy spokojnej jeździe na obojętnie jakim biegu przy 1900-2000 obr. czuć delikatne szarpanie i czasami zanika całkiem moc (głównie na trasie) po chwili wraca i jest ok.

Dziś zacząłem walkę, na początek filtr paliwa i filtr odmy, potem przepływomierz, bo EGR i zaworki już wyczyściłem. Tylko będę wymieniał po kolei w odstępach czasu, bo jak machnę wszystko od razu i problem zniknie (daj bóg) to nie będę wiedział co było przyczyną. Chyba, że kolego dojdziesz do tego pierwszy to daj znać.

Opublikowano

Moja już śmiga, zacząłem od filtra odmy i .....bingo! Zrobiłem jakieś 500km i samochód nie do poznania. Zacznij od tego,

Pozdrawiam.

A swoją drogą może ktoś mądry wytłumaczy do czego jest ten cały separator i odma, bo jakoś tak nie do końca wiem o co chodzi i dlaczego brudny filtr może mieć wpływ na osiągi i takie zachowanie.