Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z kontrolką od niezapiętych pasów.

Mianowicie według mnie jeśli nie zapiąłem pasów kontrolka powinna świecić.U mnie jest tak,że po odpaleniu silnika wszystkie kontrolki wraz z kontrolką pasów gasną mimo,że tych pasów nie zapiąłem.

Może to pierdoła,ale ciekawi mnie gdzie tkwi przyczyna iż ta kontrolka nie działa tak jak powinna.

Może ktoś się spotkał z podobnym problemikiem?

Opublikowano

Hej,

W e60 po odpaleniu silnika wszystko gaśnie a kontrolka od pasów jak są nie zapięte zawsze się świeci, a po ruszeniu zaczyna jeszcze pikać przez jakieś trzy minuty. Wiem, że można to w serwisie wyłączyć.

Pozdrawiam,

Opublikowano
U mnie też gaśnie, ale u mojego kolegi pali się jak nie zapnie pasów. Wydaje mi się że jest to opcja do włączenia przez złącze diagnostyczne.
Opublikowano
Normalna sprawa... a po jakiego grzyba ma Cię denerwować świecąca kontrolka przez cały czas jazdy, skoro i tak uporczywie nie chcesz mieć pasów i masz własne bezpieczeństwo w poważaniu???

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Nie mam własnego bezpieczeństwa "w poważaniu" tylko zastanawia mnie czy tak powinno być bo w moim aucie wszystko ma być sprawne nawet taka kontrolka,ale jeśli u większości gaśnie ta kontrolka to widocznie tak ma być.A jeżeli jest to opcja którą trzeba uaktwynić poprzez złącze diagnostyczne to dzisiaj to sprawdzę u diagnosty żeby mieć pewność.

Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano
[...]sprawdzę u diagnosty żeby mieć pewność[...]

Chyba nie u takiego ze stacji diagnostycznej, bo taki to zazwyczaj nawet nie wie gdzie jest złącze diagnostyczne :mrgreen:...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png