Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Jak w temacie.Szukam fachowca z okolic:Jastrzębia zdroju który podejmie się montażu manetki BC i zwiazanych z tym aktywacji.Sam nie chcę sie za to zabierać.Mam nawet fotki jak zamontować manetke BC.Tylko nie posiadam żadnego interfejsu,ani programu.Pozdrawiam Edytowane przez luki e 46
Opublikowano

Kup manetkę na aukcji i wymień sam. Kompa możesz aktywować kiedyś w przyszłości, przy okazji jak pojedziesz w Polskę. I tak nikt do Ciebie do domu nie przyjedzie z komputerem do programowania, a płacić za na prawdę prostą robotę, którą można zrobić samemu? A ile satysfakcji?

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano

Kurcze, aż poszedłem do garażu oglądac starą manetkę. Jest i na śruby i na zatrzaski. Ma 2 otwory, przez które o ile dobrze pamiętam przechodzą śruby mocujące taśmę kierownicy, a do samochodu montowana jest na zatrzaski. Jak ja szukałem na allegro to nie widziałem dwóch rodzajów - wszyskie były takie same.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
Dzieki Hary66 :) .pytam o te dziury,bo pewien koles mi tak zasugerował"żeby kupic z dziurami".Montowałes u siebie sam?Ile zapłaciłeś za aktywacje?
Opublikowano

Monaż zajmuje max 10 minut za pierwszym razem. Najtrudniej było wpaść jak wyjąć plastikowy kołek od spodu obudowy kolumny kierownicy. Trzeba jego środkową część wcisnąc do środka i kołek wypada. Kierownicę oczywiście trzeba zdjąć. Aku nie odpinałem, nie wkładałem tylko kluczyka do stacyjki. Potem świeci się kontrolka poduszki ale kasuje się przy okazji. Poduszka działa ale w oczy gryzie ta kontrolka. Aktywacja w Lublinie+ gaszenie kontrolki + automatyka świateł =120 zł.

Pozdrawiam, Hary/

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano

Hary66 masz rację - co ja się namęczyłem z tą zaślepką pod kierownicą:)a tu wystarczyło ją wcisnąć:)

Ja akumulator odpiąłem, zdjąłem kierownice, założyłem nową manetkę , załozyłem poduszkę, podpiąłem akumulator i żaden airbag mi sie nie świeci.

Opublikowano

Miałem w planach odpięcie akumulatora, ale nie wiem czy mam kodowane radio czy nie, więc wolałem nie ryzykować.

Pozdrawiam, Hary

Pozdrawiam, Hary.
  • 5 lat później...
Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanko czy jeśli chciał bym dołożyć manetke z bc to mój samochód to obsłuży czy można to jakoś sprawdzić?