Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie bo niewszystko rozumiem po odkodowaniu 7 ostatnich cyfrchodzi o ASB jest napisane:automatic transmission:lifetime oil filing, czy znaczy ze niezalecaja wymiany w skrzyni w ohole? dzieki
Opublikowano
Wg producenta wymiana oleju w skrzyni jest niezalecana. Mało kto w to wierzy i stara się wymienić olej na własną rękę :) Ja ostatnio wymieniałem (manual), a skoro Ty tego jeszcze nie robiłeś to pomyśl o tym :)
Opublikowano
Wg producenta wymiana oleju w skrzyni jest niezalecana. Mało kto w to wierzy i stara się wymienić olej na własną rękę :) Ja ostatnio wymieniałem (manual), a skoro Ty tego jeszcze nie robiłeś to pomyśl o tym :)
hej no niewiem jezeli tak napisali to w tutejszej ASOpowiedza to samo,moge wprawdzie zrobic to gdzie indziej,ale silnik ma 125 tys i niewiem czy jest sens skoro wszystko jest ok?niewiem
Opublikowano

co przy wymianie oleju oprócz oleju się wymienia?

Opublikowano

Ja jeszcze wymieniłem uszczelniacz, bo ciekło przez niego.

Opublikowano

Ja jeszcze wymieniłem uszczelniacz, bo ciekło przez niego.

Masz automat czy manual. u mnie tez nic nie było wymieniane, nic sie nie dzieje ale zamierzam wymienic olej na co zwrocic uwage w manualu jeszcze

Opublikowano
Mam manuala :) U mnie był lekki wyciek, mechanik stwierdził że przez uszczelniacz, więc go wymieniliśmy. Oleju było za mało w skrzyni, objaw był taki że 1 czasami nie chciała wchodzić i cała skrzynia gorzej/głośniej chodziła. Teraz już jest lepiej, czuć różnicę przy wbijaniu biegów, skrzynia chodzi ciszej. Olej wlaliśmy Esso, samochód ma przebieg 170k km. Jeśli jeszcze nie wymieniałeś to zrób to jak najszybciej, na pewno odczujesz różnicę :) Sprawdź też przy okazji olej w dyfrze :)
Opublikowano
Ten uszczelniacz to chyba kolejny słaby punkt w E39 u mnie tez delikatnie cieknie ale stan oleju trzyma już 6 miesiąc, pytałem mechanika o naprawę tej usterki i stwierdził że nie warto bo czasem po wymianie wcale nie jest lepiej
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Mam manuala :) U mnie był lekki wyciek, mechanik stwierdził że przez uszczelniacz, więc go wymieniliśmy. Oleju było za mało w skrzyni, objaw był taki że 1 czasami nie chciała wchodzić i cała skrzynia gorzej/głośniej chodziła. Teraz już jest lepiej, czuć różnicę przy wbijaniu biegów, skrzynia chodzi ciszej. Olej wlaliśmy Esso, samochód ma przebieg 170k km. Jeśli jeszcze nie wymieniałeś to zrób to jak najszybciej, na pewno odczujesz różnicę :) Sprawdź też przy okazji olej w dyfrze :)

Dzieki znajde tylko specyfikacje oleju jakiego mam uzyc do swojej skrzyni i niezwlocznie to zrobie skoro tak mowisz :) pzdr