Skocz do zawartości

M20B20 Przewody zapłonowe, jakiej firmy polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie? Ktos probowal moze innych niz NGK i BOSCH, np. Sentech, Janmor. Zaznacze, ze interesuje mnie rowniez cena, napewno orginaly bylyby lepsze, ale...w planach jeszcze kopulka i cewka wiec wydatek spory jak na jeden raz :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam . Ja mam janmora przewody i bardzo dobrze sie sprawuja, byly prawie 3 razy tansze od NGK :) osobiscie polecam ta firme :wink:
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

podzwonilem, popytalem, i najtaniej wychodza firmy the lider, nastepnie sentech, janmor, i dalej NGK, beru, bosch,

z tym, ze gosciu w intrer carsie sie zastrzegal, ze sentechy na LPG nie beda chodzic, troche nie lubie takich zacietrzewiencow, ale juz sam nie wiem w co tu wierzyc, bo niby dlaczego maja nie chodzic...ktos jeszcze jakies doswiadczenia ma z w/w markami?

Opublikowano
ja mam zwykly gaz, nie sekwencje i na sentechach jezdze juz prawie rok i ok 15k km zrobilem bez najmniejszego problemu, pozatym niska cena i 2 lata gwarancji
Opublikowano
Każde przewody będą chodzić tylko zależy jak długo. Najtrwalsze będą zgodne z oryginałami czyli silikonowe z rdzeniem miedzianym (ew. z wł szklanego) Najsłabsze w osłonie syntetycznej z rdzeniem węglowym który w przypadku lpg traci swoje właściwości przewodzące bardzo szybko, z autopsji w poprzednim aucie po 8kkm takie przewody nadawały się do kosza chyba, że ktoś lubi telepawki silnika etc.
Opublikowano
sebav340 ma racje tak więc Adzio zastanów się jak długo chcesz jeździć tym autkiem. Jeśli sporo lub nie chcesz żeby przyszły właściciel wracał do tego tematu: BERU, BREMI, NGK.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

odgrzewam temat bo zdecydowalem sie na przewody zaplonowe firmy BREMI, jak wymieniac to porzadnie i nie wracac do tematu, oprocz przewodow chce wymienic rowniez kopulke i palec rozdzielacza rowniez firmy bremi, znalezalem na allegro ta aukcje

http://moto.allegro.pl/item533441900_kopulka_bmw_m20_m30_6_cyl_bremi_hit.html

http://moto.allegro.pl/item524616285_palec_zap_bmw_m20_m30_m40_i_m70_nowy_bremi.html

pytanie czy ktos kupowal cos od tego uzytkownika? mam do wydania sporo kasy i niechce sie naciac. Podobno to jakis sklep w Łodzi, dziekuje za wszelkie odpowiedzi

dodam, ze u mnie w Lublinie nikt nie handluje produktami firmy BREMI, pozatym na tych aukcjach ceny sa dosc okazyjne

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Słyszałem,żę BERU ULTRA, można kupić na allegro w cenie sklepowej NGK, a jakościowo to podobno produkt dużo lepszy, ceny sklepowe mowią same za siebie!!!

Janmory sobie darujcie, produkują to coś 30 km ode mnie (PABIANICE), totalna porażka pod każdym względem!!!!!!!!!!!!!!, znajomy kupował u nich do OPLA SENATORA 3 litry 6 garów-komplet 37zł:))))

Opublikowano
Adzio kupowałem uniego kopułke i palec i zero problemów i z tranzakcja i czesćiami

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano

Witam !!!

Ostatnio zmieniałem kopółke i palec i zakupiłem u tego samego sprzedawcy co podałeś linki, wszystko gada tak jak powinnno. Kabelki wymieniłem na NGK, bo stwierdziłem że nie mam ochoty ich zmieniać co pare miesięcy.

Ktoś kiedyś mnie namówił na używki Bremi , ale nie polecam żadnych używek bo to totalna paść. Po wymianie kopółki i palca, przewodów, spalanko miło zmalało.

• 2 lata później...
Opublikowano
Hej, przewody przede wszystkim muszą być z rdzeniem miedzianym. Są takie Sentechy i Janmory również. Ponieważ komplet Beru lub Bosch do M70 kosztuje około 2000 PLN, kupiłem Janmory za 400 PLN i jeżdżę już trzeci rok bez zarzutu. Jednakże są miedziane z rezystorami jak oryginał, mierzyłem rezystancje przed założeniem. Przewody z rdzeniem węglowym i oplotem indukcyjnym w BMW się nie sprawdzają, ponieważ ich rezystancja jest niewłaściwa dla cewek WN. Oczywiście dla silników R6 i R4 polecam Beru, czyli oryginał, tutaj cena jest atrakcyjna i nie warto dla paru stów kupować Janmora czy Sentecha, ponieważ te drugie mogą okazać się mniej trwałe.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
ja nie slyszalem o VALEO jak ja wymienialem to ich nie bylo do R6, pozatym jezeli chodzi o sentechy czy janmory to jak ktos ma LPG to moze sobie kupic od razu odpuscic, do LPG tylko BREMI, BERU, BOSCH, NGK, na PB to podejrzewam ze i janki beda chodzily
  • 2 tygodnie później...