Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie odnośnie bmw320d 150km co do osiągów tego auta.Właśnie spzredałem swoja bmw320d 136km iszukam nowego autka.Z poprzedniego autka jesli o osiagi(w tym przyspieszenie) to nie bylem zadowolony i zastanawia mnie czy jest różnica w mocy.Potrzebuje opini praktycznej a nie teori ze jest roznica 14km i rozwiazaniem technologicznym.
Opublikowano
wydaje mi się że jak chcesz opinii praktycznej to najlepiej iść do komisu,autosalonu powiedziec że jestes zainteresowany autem i zrobic jazdę próbną.Przynajmniej ja tak zrobiłem i miałem opinię praktyczną z autopsji.Zadne gadanie nie zastąpi ci własnoręcznego sprawdzenia.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
320d 150 koni to fajne autko ale jak juz miales wersje 136KM to taka przesiadka nie ma sensu. Doloz troche kasy i bierz 330d. Moze cie to dziwic ale ja tak bym zrobil na twoim miejscu..
Opublikowano
moje pytanie jest skierowane do ludzi ktorzy jeżdzili 136km i 150km.Co do 330d też sie zastanawiałem ale mając 35tyś moge sobie pozwolic na 320d.
Opublikowano

miedzy 136 a 150 koni jest spora roznica.Mimo tych 14 koni...

To sa inne silniki...

Jechalem kiedys 136 konna i mam 150 konna (teraz juz nie seria) i powiem ze jest bardzo duza roznica...

Co innego 330d 204 km ale to inna bajka

pozdrawiam

Opublikowano
wiem ze w 150km jest wiekszy moment obrotowy i pewnie dlatego jest różnica
Opublikowano
wiem ze w 150km jest wiekszy moment obrotowy i pewnie dlatego jest różnica

Nie chodzi tylko o parametry , to silnik na Common Railu a nie na pompie , całkiem inna technologia , ja na osiągi i zrywność nie mogę narzekać ale jak bym miał okazję sprzedać to chyba bym to zrobił i kupił wersję 330i bo mam niewielkie przebiegi

Opublikowano
wiem ze 330d jest lepszy od 320d ale mając 35000zł mam do wyboru albo kupic 320d 2002, 2003rok lub też 330d w 2000rok tak wiec.........
Opublikowano
wiem ze 330d jest lepszy od 320d ale mając 35000zł mam do wyboru albo kupic 320d 2002, 2003rok lub też 330d w 2000rok tak wiec.........

Też małem ten problem i wybrałem 320d po lifcie a nie 330d przed nim i nie żałuję zresztą to wszystko może się okazać przy zakupie bo 320d po liftingu może być w gorszym stanie jak 330d o 2 lata starsza więc patrz na stan, bezwypadkowość a najlepiej bezkolizyjność

Opublikowano
To kup 320D zzawirusuj i będzie chodził jak 330D :norty:

Ale nadal to będzie R4 więc nie ta kultura pracy co w R6 ale po wirusie

może narobić wstydu przy starcie takiemu 330d w serii 184km :mrgreen:

Opublikowano
No tak, jak to ktoś kiedyś powiedział, dwa fabrycznie popsute cylindry :mrgreen: . Ale odpowiednio zmotywowane dają radę :cool2: