Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W jaki sposób wyregulować drzwi ( e36 coupe) ? czy robi sie to na zawiasie czy na zamku ? u mnie jest tak ze drzwi opieraja sie na zamku (opadniete). i zeby je zamknac musze lekko uniesc i docisnac lub machnac drzwiami jak w starym polonezie. Czy u mechanikow to wyreguluje czy da rade samemu ? :?:

Opublikowano

jak opuścisz zamek (zakładając że masz opuszczone dzwi) to raz, że szczeliny nie będą się zgrywały, dwa uszczelki nie będą uszczelniały szyby i będzie się lało, trzy dzwi w końcu zaczną przycierać o próg... Polecam wymiane bolców w zawiasach... Często to one w skutek wytarcia, bądz nawet pęknięcia opusczają dzwi...

Aczkolwiek opuszczenie dzwi nie wróży dobrze... Twoje auto mogło mieć przeszłość pokolizjną i teraz wychodzi na jak niedokładne pasowanie...

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

BMW Auto Narbutta

tel. / fax:

0 22 646 64 84

adres:

02-564, Warszawa, Narbutta 5a

Zadzwoń do nich jak nie mają to w ciągu doby ściągną.

Co do tematu to ja poprawiałem u siebie drzwi na zawiasach i nie jest to łatwe trzeba co najmniej 2 osoby do ustawiania ale dało radę też mi opadały na końcu.

BMW forever!!!
Opublikowano
Sprawdź przy zamkniętych drzwiach szczeline pomiędzy drzwiami i błotnikiem aby ustalić na którym zawiasie zrobić regulację. Otwórz drzwi poproś kogoś kto je przytrzyma załóż nasadkę 13 na klucz a potem na śróby zawiasu np górnego i poluzuj je a następnie osoba która miała trzymać drzwi niech lekko je podniesie do góry tak aby zawias przesunął się względem drzwi jakieś 2 mm a następnie dociągnij śróby spowrotem i sprawdź efekt zamykając drzwi. 10 min roboty a efekt murowany bez wymiany bolców....