Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z telefonem w 740i z marca 95r. Kupiłem karty Plusa, potem Ery. Wkładałem je do szczeliny pod słuchawką, potem do transmitera w bagażniku i niestety telefon nie działa. Można go włączyć, świeci, w głośnikach słychać wybieranie numer, na monitorze od tv, navi, radia widać wybierany numer, niestety nie można nigdzie zadzwonić oraz odebrać połączenia przychodzącego, w ogóle nie słychać, że dzwoni. Gdy odpalę silnik, telefon się przeważnie włączy, słychać go w głośnikach. na wyświetlaczu telefonu pojawia się napis, żeby sprawdzić kartę SIM (SIM karte prufen) Telefon nie działa, więc go wyłączam. Gdy gaszę silnik, po wyjęciu kluczyka ze stacyjki znów telefon się włącza i znów pisze SIM karte prufen. Gdy kupiłem autko ponad rok temu, pod słuchawką była niemiecka karta, ale telefon nie działał. Latem wymontowałem wszystkie moduły znajdujące się po lewej stronie w bagażniku. Sprawdziłem wszystkie kable, kostki. Poskładałem, podokręcałem i bez żadnego efektu. Proszę o pomoc, co może być przyczyną i gdzie jej szukać.
Opublikowano
Musisz sciagnac blokade sim lock, mialem ten sam problem ale w modelu e65, zajechalem do serwisu i za 200zł mi to zrobili. Obojetnie jaka karte wlozylem to pisalo mi sim karte prufen a teraz wszystko lyka. pozdro
Opublikowano
haha bez jaj jaki sim lock?? Z jaką siecią BMW ma podpisaną umowę?? z Vodafone? :norty: coś tutaj wkręcacie. To telefon w samochodzie kto i po co by to robił? Ja się nie wypowiem bo mam prawdopodobnie w ogóle odłączony a teraz nie jest pogoda na to żeby bawić się przy aucie ;]
Opublikowano
Ja w E39 też myslełem że mam sim-locka.Wkładałem karte w słuchawkę włączałem telefon i nic.Kiedyś stałem w korku i z nudów zacząłem bawić się tym telefonem.Wyjąłem kartę,włączyłem telefon,pojawił się napis "Włóż kartę" i na włączonym tel. wsunąłem kartę,wyszukał sieć i działa :D W telefonie nawet po polsku jest menu (jakaś stara Motorola z klapką).
Opublikowano

ze tak wtrącę, jest gdzies jakis rysunek jak wyglada kompletna instalacja telefoniczna i jak ją uruchomic? bo mam sluchawke wrzucona do schowka, w bagazniku centralke, ale nie wiem co do czego przypasowac :/

pozdr