Skocz do zawartości

Kontrolka klocków hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie wie może ktoś dlaczego kontrolka z klocków hamulcowych raz mi sie zapala i świeci a raz wogóle się nie zapala czasem mi nawet mruga aha a klocki do blachy maja jeszcze dużo. :roll:
Opublikowano
Może czujnik Ci nie łączy. Ja bym poruszał w tych puszkach gdzie łączą się z instalacją.
Opublikowano
  • Autor
A gdzie te puszki są bo nie bardzo kojarzę...
Opublikowano
Patrz od klocków skąd wychodzi czujnik i po przewodzie a dojdziesz do tego miejsca
Opublikowano
  • Autor
Dzięki
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czy w BMW E46 320d touring z 2005 roku czujnik zużycia klocków był montowany seryjnie? Czy na wszystkich 4 kołach?
Opublikowano
szukaj lewy przód i prawy tył.
Opublikowano
a jak mam bebny z tyłu to tez jest tam czujnik
Opublikowano
szukaj lewy przód i prawy tył.

Ale czego mam szukać? Czy na kanale, bez zdejmowania koła to znajdę? Czy możesz podrzucić mi linka do jakiegoś adekwatnego zdjęcia?

Opublikowano

Kolego tylko zdejmujesz koło normalnie na podnośniku i widzisz czujnik w klocku i od niego kabelek leci

http://www.motoallegro.pl/item542085004_czujnik_zuzycia_klockow_hamulcowych_tyl_bmw_e46.html

to co widzisz na dole fotki masz wpięte w klocek i to się po prostu przeciera gdy dojdzie do tarczy.

Opublikowano
Kolego tylko zdejmujesz koło normalnie na podnośniku i widzisz czujnik w klocku i od niego kabelek leci

http://www.motoallegro.pl/item542085004_czujnik_zuzycia_klockow_hamulcowych_tyl_bmw_e46.html

to co widzisz na dole fotki masz wpięte w klocek i to się po prostu przeciera gdy dojdzie do tarczy.

Dzięki za wyjaśnienie. Czy te czujniki powinno się wymieniać zawsze razem z klockami?

Opublikowano
Jak ci kontrolka zaświecii to po ptakach - czujnik do wymiany.
Opublikowano
Tak jak kolega wyżej pisze-jak już zaświeci kontrolka to kupujesz nowy, jak wymienisz klocki zanim czujnik się przetrze to możesz go do nowych klocków dać (chyba że w rękach Ci się rozsypie :P ).