Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.bmw e46 330d 184km,moim problemem jest to,że bmka nie ma mocy od 3 tys obrotów tzn jak wskazówka przekracza 3tys wówczas auto sie dławi i brakuje mu mocy ale do 3tys kręci dobrze,turbo jest w porządku.co może być przyczyną?filtr paliwa również jest wymieniony.prosze o odpowiedz,z góry serdecznie dziekuje.
Opublikowano
znajomy mial coś takiego w lagunie dci.. przyczyną był zapchany filtr powietrza.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
dzis dzwoniłem do mechanika,wizyta dopiero w nowym roku,z tego co powiedział to mogą być wtryski,przepływomierz,albo coś z pompą.dzięki za podpowiedzi,jestem bardzo wdzięczny.jak tylko uporam sie z tą awarią,opisze co było przyczyna.
Opublikowano
Mialem ten sam problem sprawdz czujnik powietrza poniewaz u mnie on byl powodem dławienia sie auta i słabych obrotów po wymianie wszytsko wróciło do normy :)

A gdzie jest ten czujnik ???

Opublikowano
co prawda nie w bmw ale w ibizie 1,9 tdi mialem ten sam problem. ostro mulil w gornym zakresie obrotow. padl przeplywomierz.
DOP
Opublikowano
Sprawdź sobie przepływomierz powietrza poprostu odepnik go i się przejedz i zobaczysz czy jest lepiej czy nie?

ojciec w tdi ma podobny problem, i sprawdzil bym ten przeplywomierz, ale odpiac go to chodzi o calkowite wymontowanie i polaczenie rur z powietrzem, czy tylko odpiac jakas kostke zeby komp nim nie sterowal?

Opublikowano
Poprostu odepnij kostke od przepływomierza i powinna być różnica albo będzie lepiej albo tak samo???? Jak lepiej to przepływomierz a jak tak samo to przyczyna tkwi w czymś innym. :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
dzis odebrałem auto od mechankia i okazalo sie że przyczyną była pompa paliwa,dawała zbyt małe ciśnienie oraz elektrozawór.na szczęscie teraz idzie prawidłowo i zero dławienia się.