Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam info ze wystarczy podpiąć. Chyba że mówimy o jakimś e46 z oczątku produkcji w wersji "bieda" na rynek Mołdawski :wink: Wtedy mogą być problemy.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
no powiem ci ze moja jest chyba w wersji "standard" a przywieziona była z Francji. W tych fotelach skórzanych mam jeszcze pamięć ale podejrzewam ze to grubsza sprawa. No i jeszcze jeden bonus :roll: fotele które chce założyć pochodzą z anglika. A możesz mi jeszcze powiedzieć w którym miejscu trzeba szukać kostek do fotela??
Opublikowano
W tych fotelach skórzanych mam jeszcze pamięć ale podejrzewam ze to grubsza sprawa. No i jeszcze jeden bonus :roll: fotele które chce założyć pochodzą z anglika. A możesz mi jeszcze powiedzieć w którym miejscu trzeba szukać kostek do fotela??

W zasadzie pamięć i całe sterowanie jest w fotelu więc wtyczka powinna być taka sama. Nie wiem jak w BMW ale w Alfie mój tata wymieniał zwykłe fotele na grzane, elektryczne z pamięcią i wystarczyło tylko wpiąć sie pod kostkę. Wersja angielska pod względem podłączeń nie różni sie od europejskiej. Z technicznego punktu widzenia wystarczy podłączyć tylko + i - żeby fotel działał

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
Mam info ze wystarczy podpiąć. Chyba że mówimy o jakimś e46 z oczątku produkcji
.

wlasnie to e46 z poczatku lat produkcji wychodzily na wypasie ,a potem zaczeto oszczedzac ,zeby bylo taniej i jak patrze na roczniki 2002 to bida aż piszczy z tym wyposażeniem.Wracając do tematu podpinaj kostki bedzie banglac

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Też jestem zainteresowany jak można podłączyc pamieć, mam jeszcze jedno pytanie montował może ktoś podgrzewanie ???? widziałem na bmwfan kit w który wchodzi konsola z przyciskami + kabelki.
Opublikowano

moge ci poszukac instrukcje podpiecia foteli, ogolnie duzo roboty niema.

Jak dobrze pamietam, pamiec tez mozna podlaczyc ale czy jest sens miec pamiec od strony pasazera skoro twoje fotele sa od angola??

Opublikowano
moje fotele są od europejczyka i są z pamięciami więc zależałoby mi na tym żeby podłączyć całość tak jak powinno być. Poszukasz tej instrukcji?
BMW - Nie dla idiotów
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Długo się do tego zabierałem, ale w końcu w zeszłą sobotę podziałałem z tymi fotelami i mam już elektryczne skórki. Premier dzięki za link ze schematem połączenia - bardzo mi się przydał:d Pracy było sporo, ale efekt warty poświęconego czasu. Mam tylko pytanko jak podłączyć pamięci, w opisie niby pisze, ale nic mi to nie mówi. Zna ktoś ten temat? Gdzie dokładnie podłączyć kabel, który idzie od fotela kierowcy a jest odpowiedzialny za pamięci?
BMW - Nie dla idiotów
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
ja mam ostatnio troszke roboty i nie mam jak poszukac, ale nie trzeba modulu pamieci dolozyc?? Edytowane przez premier
  • 3 tygodnie później...
  • 3 lata później...
Opublikowano

witam ja tez walcze z ta pamięcią fotela

pomysły plus jest minus jest dwa kolejne to napinacz pasów i zostają dwa biało z czerwonym paseczkiem kropkowany na żółte cętki i brzozowy z czarnym paskiem i gdzie one idą

u mnie tez nie działa skoro ma ty sterować moduł komfortu pewnie do niego