Skocz do zawartości

ze wspomaganiem czy ktos mial tak jak i ja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec szukajac na forum wiele jest tematow o wspomaganiu ale wszedzie piszecie koledzy ze przedewszystkim wymiana oleju w wspomaganiu i to ma pomuc

a ja juz uzytkujac 3 rok swoje bmw 3 razy wymienialem olej zalewalem mobila i do telj pory bylo ok az tu dwa dni temu po dluzszej jezdzie zaczela mi chalasowac pompa pojawil sie odglos takiego zegotania czy to pompa siada :?:

czy ktos z was juz cos takiego rozbieral na czesci moze da sie ja poprawic zeby jeszcze podzialala

ja zamowilem na allegro inna podobno w 100% sprawna ale mysle ja przegladnac moe mi ktos z was koledzy opisze jak do niej sie zabrac

a u mnie nie ma takiej rurki to jest chyba chlodnica tego oleju moze robi sie za zadki ten olej

ja juz sam nie wiem

ale zycze wszystkim spokojnych i wesolych swiat Bozego Narodzenia

jedynakk
Opublikowano

Kolego sprawdź na butelce tego oleju czy posiada on właściwości DEXRON II czy DEXRON III. Do e36 z napewno już "konkternym" przebiegiem lepiej lać płyn DEXRON II (firma dowolna, Mobil, Carlube.... , cokolwiek ps. to nie reklama :P )

Po drugie ja miałem mały wyciek z maglownicy , kupiłem preparat o właściwościach uszczelniających PRESTONE , dolałem dosłownie 100-200ml , wyciek ustał a WSPOMAGANIE UCICHłO.

powdrowienia.\

Zdrowych spokojnch.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/