Skocz do zawartości

ze wspomaganiem czy ktos mial tak jak i ja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec szukajac na forum wiele jest tematow o wspomaganiu ale wszedzie piszecie koledzy ze przedewszystkim wymiana oleju w wspomaganiu i to ma pomuc

a ja juz uzytkujac 3 rok swoje bmw 3 razy wymienialem olej zalewalem mobila i do telj pory bylo ok az tu dwa dni temu po dluzszej jezdzie zaczela mi chalasowac pompa pojawil sie odglos takiego zegotania czy to pompa siada :?:

czy ktos z was juz cos takiego rozbieral na czesci moze da sie ja poprawic zeby jeszcze podzialala

ja zamowilem na allegro inna podobno w 100% sprawna ale mysle ja przegladnac moe mi ktos z was koledzy opisze jak do niej sie zabrac

a u mnie nie ma takiej rurki to jest chyba chlodnica tego oleju moze robi sie za zadki ten olej

ja juz sam nie wiem

ale zycze wszystkim spokojnych i wesolych swiat Bozego Narodzenia

jedynakk
Opublikowano

jak ci brzęczy to dolej oleju zbyt niski stan jest objawem brzeczenia

pozdr.

Opublikowano

Kolego sprawdź na butelce tego oleju czy posiada on właściwości DEXRON II czy DEXRON III. Do e36 z napewno już "konkternym" przebiegiem lepiej lać płyn DEXRON II (firma dowolna, Mobil, Carlube.... , cokolwiek ps. to nie reklama :P )

Po drugie ja miałem mały wyciek z maglownicy , kupiłem preparat o właściwościach uszczelniających PRESTONE , dolałem dosłownie 100-200ml , wyciek ustał a WSPOMAGANIE UCICHłO.

powdrowienia.\

Zdrowych spokojnch.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/