Skocz do zawartości

Nie obraca sie pasek klinowy TDS Potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jakieś godzinę temu odpaliłem auto i coś zaczęło dziwnie hałasować... myślałem ze to ustanie po rozgrzaniu silnika, przejechałem 2 km otworzyłem maskę i patrze a przestał obracać się wentylator chłodnicy, wspomaganie nie działa, silnik się grzeje... patrze a pasek klinowy się nie obraca...

Jakieś 3 tyg temu likwidowałem pisk z napinacza paska klinowego w szczecińskim Carfixe wszystko było oki aż do dzisiaj...W mieście u mnie nie ma żadnego mechanika więc musze coś sam porazić lecz nie mam książki żadnej z obiegiem paska klinowego.

co wy na to co robić??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.Pewnie ukrecilo ci sie kolo na wale,tez tak mialem w TDS.
Opublikowano

pisk mi zlikwidowali, wykręcili napinacz, rozkręcili go i nasmarowali w środku. ja psikalem WD40 i nic nie pomagało.

tak jak mowiliscie rozwarstwilo mi sie koło pasowe. dzięki bogu ze silnika nie zagotowałem. mam pytanie auto mam na kanale i aby odkręcić koło to wystarczy odkręcic 6 śrób na klucz 13 czy coś więcej trzeba odkręcić?? dzis próbowalem to zdematować ale sroby są zapieczone i popsikalem je odrdzewiczem na noc. jutro walcze od nowa...