Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam maly problem. Cos stalo sie ze spryskiwaczem przedniej szyby i bardzo slabo psika.. nie dolatuje wyzej niz do polowy wysokosci szyby. Przez pół sekundy jest w miare ok ale potem bardzo slabnie. zbiorniczek plynu mam pelny.

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
moze byc z ta zapchana dysza.. ale wszystkie tak rowno by sie zapchaly? jakis czas temu mylem auto CARMAXem moze źle splukalem z okolic dysz i pozaklejal je troche.. nie wiem co moze byc przyczyna

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
Też to mam-jak wezmę igiełkę cienką i po przepycham je to sika bajka ale dość szybko znowu lipa, chyba będę musiał jak się płyn skończy wydrzeć tą pompkę i pozaglądać do niej. Auto w którym widziałem do tej pory najlepiej działające spryskiwacze to astra z 95" :D mgła na całej szybie idealnie :)
Opublikowano

Można założyć malutki filterek na przewód od spryskiwacza - wtedy nie zapycha się od syfu ze zbiorniczka.

Natomiast kurz, pył, drobinki piasku zawsze tam będą dostawały się od zewnątrz powodując zapychanie. Wtedy trzeba niestety przepachać igiełką.

Pzdr,

Opublikowano
W zbiorniku z płynem jest mała uszczelka z filterkiem. W tą uszczelkę wsadzona jest pompka spryskiwacza. Moze ten filterek jest zapchany. Tłumaczyło by to brak ciśnienia na wszystkich dyszach. Koszt uszczelko-filterka w ASO to niecałe 10zł.
Opublikowano
Z igłą bym uważał lepiej pinezka...Ja co rok zdejmuję i wrzucam do słoika z octem później shake shake i po dziesięciu minutach pryskaja aż miło :cool2:

No nie wiem jak te dysze tam dokładnie wyglądają bo jak igiełką czyściłem to miałem mate pod maską i nie widziałem od drugiej strony ale ta igła na tyle tam głęboko wchodzi że nie wiem czy czasami nie przebija węża który jest nałożony :mrgreen: nic na siłę :D