Skocz do zawartości

Wymiary oryginalnych wycieraczek w E46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako, ze w temacie wycieraczek latwo kupic cos co czlowieka bedzie doprowadzac do szalu, chcialbym sie dowiedziec jakie sa prawidlowe oryginalne wymiary wycieraczek w E46?

Jakos nie moglem znalezc tej informacji na forum. Jesli sie powtarzalo to z gory przepraszam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myga: powinny mieć 57,5cm i 50cm ale wycieraczka po stronie kierowcy ma specjalny plastik /taką "skocznie"/ który wchodzi w ramie wycieraczki i blokuje ją żeby jej nie krzywiło. Jak próbowałem inne wycieraczki to za bardzo nie pasowały. Ja kupiłem: Bosh Twin model 394s. One są dedykowane do E46.

Pozdro.

Opublikowano
Witam

Jako, ze w temacie wycieraczek latwo kupic cos co czlowieka bedzie doprowadzac do szalu, chcialbym sie dowiedziec jakie sa prawidlowe oryginalne wymiary wycieraczek w E46?

Jakos nie moglem znalezc tej informacji na forum. Jesli sie powtarzalo to z gory przepraszam.

Zwróć uwagę na grubośc piór. Ja szukałem zamienników, skonczyło sie na oryginalnych z ASO. 180 PLN trzeba przełknąć. Co prawda robi je BOSH ale na rynku wtórnym nie do kupienia.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jak nie do kupienia, ja kupiłem na allegro za 122zł własnie.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Myga: powinny mieć 57,5cm i 50cm ale wycieraczka po stronie kierowcy ma specjalny plastik /taką "skocznie"/ który wchodzi w ramie wycieraczki i blokuje ją żeby jej nie krzywiło. Jak próbowałem inne wycieraczki to za bardzo nie pasowały. Ja kupiłem: Bosh Twin model 394s. One są dedykowane do E46.

Pozdro.

Podbijam wątek bo wiosna idzie a jak zmieniać wycieraczki to właśnie po zimie. Naciąłem się poprzednio na wycieraczki Valeo - co prawda ciche i dobrze zbierają wodę ale kupując je nie byłem świadomy istnienia tego fiutka na ramieniu wycieraczki kierowcy i bardzo się zdziwiłem gdy po zamontowaniu Valeo wycieraczka zaczęła mi po tym fiutku przeskakiwać podczas pracy, za każdym razem stukając dosyć głośno. Niestety na zwrot było za późno i tak się z nią męczę... Na allegro są właśnie teraz takie wycieraczki Bosh model 394s w dobrej cenie (75-90 zł) więc chyba warto się skusić. :roll:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam też mam do wymiany i też pewnie bedzie to Bosch tylko strasznie róznią się ceną ten sam model te same wymiary a jedne 130zł a inne 80zł od czego to zależy?
Opublikowano
Pewnie masz racje ale policzmy koszt gumek samych 60 zł na alegro widziałem komplet Boscha za 80 zł , teraz mój dojazd do ASO najbliższy we Wrocławiu jakieś 150km w obie strony, pewnie dołoże pare złoty i zamówie z alegro:) Pozatym nie będzie mnie drażnić żółta kropeczka z wykżyknikiem:)
Opublikowano

Pozdro.

od dluzszego czasu stosuje Bosch twin w swoich autach i jestem b zadowolony

Pierwsza milosc 1989r

http://images50.fotosik.pl/109/d5629d8edd1452b1m.jpg

http://images33.fotosik.pl/325/e13c7b5552233246m.jpg

Opublikowano
20 i 23 cale jak ktos mieszka niedaleko jasia fasoli i krolowej :)
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
ja moge polecic Valeo Extreme płaskie mam je od stycznia i sa rewelacyjne :cool2:

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///