Skocz do zawartości

kasowanie inspekcji tylnich hamulcow - dziwny efekt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Tym bardziej ze jest to moj pierwszy post :)

Probuje wykasowac inspekcje tylnich hamolcow i gdy to robie pojawia mi sie -25000 do nastepnej wymiany.. tym samym mam ciagle blad

dodam ze np. dzis kasowalem inspekcje oleju i wskoczyla ladnie na 30000 wiec kontrolka sie wykasowala

postepuje wedlug instrukcji czyli na 2 stopniu stacyjki przytrzymuje dluzej guzik kasowania licznika pojawia sie do wyboru co skasowac ustawiam dana inspekcje przytrzumuje znow i pojawia sei reset znow niby resetuje i wskakuje na -25000 ... czy cos pominalem ?;)

a moze jest jakis inny sposob na to? E60 druga polowa 2005 roku

Dziekuje z gory za jakies odpowiedzi

pozdrawiam

Opublikowano
Może pominąłeś wymianę czujnika klocków hamulcowych :D :?:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

Potwierdzam to dokładnie to co napisał kolega, sam robiłem test ze starym jeszcze nie zwartym czujnikiem, jednak w e60 działa on inaczej niż w e39 i ściera się wraz z klockami więc za każdym razem trzeba go wymieniać.

Pozdrawiam i witam na forum

Opublikowano
Witam wszystkich.

Tym bardziej ze jest to moj pierwszy post :)

Probuje wykasowac inspekcje tylnich hamolcow i gdy to robie pojawia mi sie -25000 do nastepnej wymiany.. tym samym mam ciagle blad

dodam ze np. dzis kasowalem inspekcje oleju i wskoczyla ladnie na 30000 wiec kontrolka sie wykasowala

postepuje wedlug instrukcji czyli na 2 stopniu stacyjki przytrzymuje dluzej guzik kasowania licznika pojawia sie do wyboru co skasowac ustawiam dana inspekcje przytrzumuje znow i pojawia sei reset znow niby resetuje i wskakuje na -25000 ... czy cos pominalem ?;)

a moze jest jakis inny sposob na to? E60 druga polowa 2005 roku

Dziekuje z gory za jakies odpowiedzi

pozdrawiam

Czy kolega naprawde wymienił klocki i olej? Zeby czasem nie była to fikcja!! I kłopoty dla nowego właściciela.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

dzis wymienilem klocki z przodu wraz czujnikiem i nie moge wykasowac inspekcji.

Pojawila sie czerwona ikonka klockow i przebieg ( - 15 000 km ) czyli przekroczony termin o 15000 km. Wczesniej bylo tak jak przed wymiana czyli zolta ikona i dystans 600 km do wymiany.

O co chodzi ?