Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
temat zaraz będzie zamknięty i mozesz dostac ostrzezenie,tak jak napisał Arecik ze póki nie wpiszesz dobrego tytułu nie dowiesz się na 100%

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Witam..

mam BMW e39 520i a automacie..

dzisiaj rano wyskoczyla mi pierwszy raz kontrolka od 3 lat

jest to kwadracik z zegarkiem na tablicy z informacja o zmianie oleju i danym biegu.. dolaczam zdjecie. ie moze ktos co to ?

http://img131.imageshack.us/img131/47/20081211pm7.jpg

pozdrawiam

1. Zmieni tytul na e39 kontrolka zegarka obok inspekcji

2. masz do wymiany plyn hamulcowy

3. do układku hamulcowego wchodzi rowny 1 litr koszt DOT4 do BMW to ok 18 zł wymiana w warsztacie jakies 30 kasowanie kontrolki zalezy ja biore 35 zł :)

dla obcych forum się dogadamy czyt. Free

brokat_
Opublikowano

Dziwne... Zniknal post, ktory napisalem juz w tym watku.

Ja zmienialem wszystkie plyny ustrojowe, gdy mialem ta kontrolke. Dlatego moze moje E34 M5 jest w stanie, jakby opuscilo fabryke. :D

Jest teraz w rekach mojego Tescia, emeryta, ktory jezdzi tylko do Kosciola. :lol:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Ja zmienialem wszystkie plyny ustrojowe, gdy mialem ta kontrolke. Dlatego moze moje E34 M5 jest w stanie, jakby opuscilo fabryke. :D

Jest teraz w rekach mojego Tescia, emeryta, ktory jezdzi tylko do Kosciola. :lol:

Post nie zniknął tylko autor otworzył nowy o tym samy tytule dopiero zauważyłem jak dodałem swoją odpowiedz. Ja płyny zmieniam:

1. hamulcowy - co 1,5 roku

2. olej co 12 - 13 tys

3. chłodnica - co 1 rok

4. paski jak kupiłem auto :) hehe

wiec mam czyste sumienie ze w aucie wszystko nowe i na swoim miejscu gra :)

brokat_
Opublikowano

Post nie zniknął tylko autor otworzył nowy o tym samy tytule dopiero zauważyłem jak dodałem swoją odpowiedz. Ja płyny zmieniam:

1. hamulcowy - co 1,5 roku

2. olej co 12 - 13 tys

3. chłodnica - co 1 rok

4. paski jak kupiłem auto :) hehe

wiec mam czyste sumienie ze w aucie wszystko nowe i na swoim miejscu gra :)

Gratuluje! Witam w klubie dbajacych o swoje autka!

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
dziwna kontrolka? Znowu czegoś w instrukcji nie napisali? Tylko siąść i płakać

założę się, że niewykle pomogłeś tą wypowiedzią autorowi posty. Masz jakieś kompleksy...a może żona bije :duh: ??? Jak juz na prawdę nie masz nic do powiedzenia to proszę nie zaśmiecaj forum. To nie miejsce na głupawe odzywki. Rozumiesz o czym mówię ??? Dotarło???

Opublikowano
Jak juz na prawdę nie masz nic do powiedzenia to proszę nie zaśmiecaj forum.

A moim zdaniem chłopak ma rację, bo pierwsze co autor wątku powienen zrobić to zanabyć instrukcję (jeśli jej nie dostał od poprzedniego właściciela) i przeczytać ją od A do Z, tak samo jak powinien był przeczytać forumowy regulamin.

Opublikowano
kasowanie kontrolki zalezy ja biore 35 zł :)

Przecież może ją sam skasować o ile zechce przekopać forum szukając kasowania inspekcji :wink:

Opublikowano
dziwna kontrolka? Znowu czegoś w instrukcji nie napisali? Tylko siąść i płakać

założę się, że niewykle pomogłeś tą wypowiedzią autorowi posty. Masz jakieś kompleksy...a może żona bije :duh: ??? Jak juz na prawdę nie masz nic do powiedzenia to proszę nie zaśmiecaj forum. To nie miejsce na głupawe odzywki. Rozumiesz o czym mówię ??? Dotarło???

Nie wymądrzaj się i pomyśl trochę. Dlaczego mam pomagać takim jak on, jeśli nie chce mu się nawet zajrzeć do instrukcji obsługi i zaśmieca forum? Kolejny raz zamiast popatrzeć w instrukcję (a właściwie to powinno się ja znać prawie na pamięć- a już kontrolki na pewno) zadaje się najprostsze pytania. Znowu zaśmieciłeś forum głupawym komentarzem! Po co? Masz kompleksy? Też zadałeś zbędne pytanie i zostałeś zapytany o umiejętność czytania?

PawełH
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Instrukcja obsługi własnego samochodu to ważna rzecz dlatego nie trzeba się irytować, jeżeli ktoś o tym przypomina (zwłaszcza, że czasem trzeba przypomnieć, jak nieraz widać).
Moderator
Opublikowano

ksazki nie posiadam... na forum szukalem - nie znalazlem (moze źle szukalem)... zadalem pytanie.. dostalem odpowiedz... dziekuje slicznie:)

pozdrawiam

Opublikowano

Przecież może ją sam skasować o ile zechce przekopać forum szukając kasowania inspekcji :wink:

:) moze masz racje ja sie bawię Carsoftem :) i nie polecam zwierać róznych pinów kablami tak jak to jest opisene na forum :D

brokat_
Opublikowano

A jak kasuje drucikiem i zawsze mi się udaje. Przepraszam tylko w jednej buni nie skasowałem drucikiem, a było ich trochę. Niestety Carsoftem nie umiem - nie wiem która opcja itd. Może teraz ktoś mnie oświeci jak to zrobić :?: Nie bawię się bo nie chce nic innego skasować, usunąć itp.

Ja na oleju już mam 20 tyś km - zaznaczam, że olej z ASO, filtry KNECHT Made in Austria. Serwis zaleca wymianę tego oleju co ponad 25 tyś. km. Płyn hamulcowy wymieniany co 2 lata, chłodnica wlany konsentrat Glico Shell od 1,5 roku, może to nie najlepiej ale wszystko chodzi jak złoto.

PS.

:) moze masz racje ja sie bawię Carsoftem :) i nie polecam zwierać róznych pinów kablami tak jak to jest opisene na forum :D

Ja nie biorę nic za kasowanie... A wszystko na google znajdziemy, hasło: kasowanie inspekcji bmw

Opublikowano
A jak kasuje drucikiem i zawsze mi się udaje. Przepraszam tylko w jednej buni nie skasowałem drucikiem, a było ich trochę. Niestety Carsoftem nie umiem - nie wiem która opcja itd. Może teraz ktoś mnie oświeci jak to zrobić :?: Nie bawię się bo nie chce nic innego skasować, usunąć itp.

Ja na oleju już mam 20 tyś km - zaznaczam, że olej z ASO, filtry KNECHT Made in Austria. Serwis zaleca wymianę tego oleju co ponad 25 tyś. km. Płyn hamulcowy wymieniany co 2 lata, chłodnica wlany konsentrat Glico Shell od 1,5 roku, może to nie najlepiej ale wszystko chodzi jak złoto.

PS.

Ja nie biorę nic za kasowanie... A wszystko na google znajdziemy, hasło: kasowanie inspekcji bmw

żle napisałem że biorę za samo skasowanie miało być podpięcie pod kompa wydruk błedów :) oraz skasowanie inspekcji

brokat_