Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zastanawiam się nad kupnem bmw e39 ale w silniku benzynowym , chciałbym żeby to fajnie jeździło przy stosunkowo niskim spalaniu , auto najwięcej by jeździło na trasie co polecacie
Opublikowano
jeżeli ma przyzwoicie palić to raczej daruj sobie v8 i szukaj zadbanej r6 np 3.0 ale 2.5 oraz 2.8 tez całkiem fajnie jeżdżą
Opublikowano

zależy co lubisz według mnie 520 to porażka, 523 do jazdy się nadaje, ale rewelacji nie ma, w 528 pewnie już lepiej, a spalanie we wszystkich trzech porównywalne

sam oczywiście wolałbym 540 ale w miarę sporo jeżdżę, ok 10tys./miesiąc i ekonomia też się liczy, szukałem 528, ale trafiła się ładna 523 z wyposażeniem i w dobrych pieniądzach więc nie narzekam, spalanie od 10 litrów gazu (naprawdę oszczędna jazda w trasie, raz mi się udało osiągnąć takie spalanie) do 20 litrów (powyżej 200km/h)

www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano
zastanawiam się nad kupnem bmw e39 ale w silniku benzynowym , chciałbym żeby to fajnie jeździło przy stosunkowo niskim spalaniu , auto najwięcej by jeździło na trasie co polecacie

528i jest super silnikiem :cool2:

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Jezeli bedziesz robil glownie trasy to 540 nie wychodzi tak tragicznie ze spalaniem, aczkolwiek ekonomia to tez czesci a te sa drozsze w tym modelu niz w 52... ale jazda bez porownania .

Na trasie przy jezdzie 130 -150 km/h pali ok11l wiec nie jest to duzo w porownaniu z mniejszymi silnikami ale miasto to juz trzeba liczyc 15-20 w zaleznosci od aglomeracji i przy normalnej jezdzie .

Wybor pomiedzy rozsadkiem a frajda , 528 to idealny kompromis :)

Opublikowano
Najoptymalniejszym silnikiem osiągi/spalanie jest 2.8i lub 3.0i. Niestety za 3.0i w ładnym stanie w trzeba dać ok 40 tys a 528 kupisz fajną mdzy 25-30 tys. Mi gazu średnio łyka 12.5 - jeżdze spokojnie.
Opublikowano
Najoptymalniejszym silnikiem osiągi/spalanie jest 2.8i lub 3.0i. Niestety za 3.0i w ładnym stanie w trzeba dać ok 40 tys a 528 kupisz fajną mdzy 25-30 tys. Mi gazu średnio łyka 12.5 - jeżdze spokojnie.
Opublikowano
Jezeli bedziesz robil glownie trasy to 540 nie wychodzi tak tragicznie ze spalaniem, aczkolwiek ekonomia to tez czesci a te sa drozsze w tym modelu niz w 52... ale jazda bez porownania .

Na trasie przy jezdzie 130 -150 km/h pali ok11l wiec nie jest to duzo w porownaniu z mniejszymi silnikami ale miasto to juz trzeba liczyc 15-20 w zaleznosci od aglomeracji i przy normalnej jezdzie .

Wybor pomiedzy rozsadkiem a frajda , 528 to idealny kompromis :)

mam V8 M62 3,5litra i pali dokładnie tyle samo.raz w mieście udało mi się zejść do 14/100km ale to nie była jazda tylko muskanie pedału gazu,a tak 15-18l.wiem jedno miałem R6 i było fajnie ale dzwięk V8 to muzyka dla uszu.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Dlatego kupilem v8 bo to super silnik a spalanie nie takie tragiczne

Jak paliwo bedzie w takich cenach jak teraz to az zaczalem lubic stacje benzynowe :D

Opublikowano

2.8i

3.0i

na dzień dzisiejszy bez LPG

ale ze nic nie trwa wiecznie wiec jak ceny "znormalnieją"

LPG się będzie pewnie opłacać znów a śmiga na tym taki silniczek aż miło,

mo i nie urwie ci się żadna klapka z kolektora ssącego ;)