Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! panowie jaką pastą można dotrzeć koła,cienie po polerce,bo na razie wygląda to nieciekawie.pomóżcie.pzdr
Klema
Opublikowano
poprostu polerka zle wykonana- za gruba pasta lub za twarda gąbka , poprawka drobniejsza pastą lub miększą gabką i na to mleczko i powinno być OK
Opublikowano
Dokładnie tak jak bolo pisze! Po woskowaniu zaniknie ale jest to krotkotrwałe. Owszem uzywa sie past po polerce ale jest to tylko juz mała kropeczka nad "i" w celu uzyskania maksymalnego lustra! Jaką pasta polerowałes, jaką metodą i czego do tego uzyłes??? Wszystko da sie odratowac:)
Opublikowano
witam koledzy! polerowałem maszyną,pasta ta jakaś farekla,noi zostały swiecące koła,jaką pastą to teraz zlikwidować?
Klema
Opublikowano
farecla to firma. istotne jest oznaczenie g1, g2, g3. sa drobno i gruboziarniste. pozatym farecla robi sie na mokro, mooze za malo polewales lakier?
Opublikowano
Tez polerowałem kiedys ta pasta (drobna) efekt był super. Na koniec uzyłem mleczka i było GIT! Dziwne ze Ci to nie wyszło... :shock: Moze za krotko, moze złym materiałem...? Oczywiscie uzyłes maszynki z reg. obr. !!!???
Opublikowano

Kolego - moja rada jest taka - jesli nie umiesz - to się nie zabieraj za polerowanie bo narobisz sobie więcej rys i odblasków.

Daj to do lakiernika, który będzie wiedział jak to spolerować.

Skoro już "przypaliłeś" lakier i pojawiły ci się okrągłe ślady - to sam na bank tego nie poprawisz (masz złe narzędzia albo poprostu źle do tego podszedłeś).

Takżę moja rada - jak chcesz cokolwiek poprawić - do lakiernika.

Pzdr,

Opublikowano
witam! panowie jaką pastą można dotrzeć koła,cienie po polerce,bo na razie wygląda to nieciekawie.pomóżcie.pzdr

Możesz kupić nawet najtańsze mleczko polerskie i będzie ok, tylko pamietaj.... nie pastę ale płynne mleczko.

W zasadzie też mozna to zlikwidować pasta ktorej uzywales farecla g3 tylko trzeba mieć troszkę doświadczenia ;)

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

• 1 rok później...
Opublikowano
Ja używam farecli i zawsze ładnie wychodzi tylko też początki były trudne ale nauczyłem się i poleruje średnio 1 samochód w tygodniu. Po prostu to trzeba ogarnąć i sam z siebie się nauczysz , najpierw G3 i polerujesz na mokro do uzyskania super połysku i później poprawiasz G10(mleczko) ale tylko po to aby nie zostały odblaski bo G10 zbiera resztki pasty i zabezpiecza lakier
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja już polerowałem 4 auta i z doświadczenia wiem, że nawet jak ładnie spolerujesz fareclą g3 to będzie ci potrzebne na koniec mleczko farecli g10 ona usuwa hologramy po ostrej polerce (pasta gruboziarnista) potem zabezpiecz jakimś woskiem farecli albo m3 bo lakier po takiej polerce jest pozbawiony ochrony, jeśli nie umyłeś auta glinką przed polerką to musisz to mleczkiem polerskim długo robić tylko nie uszkodź lakieru.