Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze mi ktos powiedziec jak sprawdzic droznosc katalizatora? Czy objawem szarpiacego silnika moze byc zapchany wydech? Czy to normalne ze auto raz wypuszcza chmare dymu a raz wogole niedymi? (wogole w sensie ze cos leci,ale bardzo malo)
Opublikowano
A masz wogóle katalizator bo ja miałem kiedyś 325 z 1991 roku i od nowosci nie miała katalizatorółw wersja na rynek wschodni
Opublikowano
A masz wogóle katalizator bo ja miałem kiedyś 325 z 1991 roku i od nowosci nie miała katalizatorółw wersja na rynek wschodni

:) Mam mam:)

Opublikowano
A moja raz dymi jak fabryka azbestu,a raz tylko popierduje jak mały motorek marki jawa. Widac nikt na tym forum niewie nic na temat katalizatora;/ Powiem wam ze ponap*******łem <==== Ostrzeżenie troche w kata na odpalonym silniku kiedy byłem na kanale i troche sie poprawiło,ale to niejest rozwiazanie,pozatym niewiem czy to od bicia sie poprawiło czy tak poprostu bo miało dobry dzien. Ja niewiem co z ta bawara...raz jedzie jak rakieta,raz niejedzie jakby sie dusiła;/ Miliony fachowców,żadnej trafnej teori...:(
Opublikowano
Łukasz analizator spalin żeby sprawdzic czy jeszcze katalizator spełnia swoje zadanie ,potem do mechanika który ma manometr do wkręcenia w miejsce sondy i trzeba sprawdzic czy w wydechu nie pojawia się ciśnienie jeśli tak to oznaczac może że popękana ceramika zatyka wydech.
Opublikowano

Nie młotem tylko decha,nie waliłem tylko obstukałem co przyniosło efekt w postaci normalnej pracysilnika.Byłem u fachowca jak radziłeś marku,okazało sie ze katalizator jest sprawny (cvzyli katalizuje spaliny) jednak jakiś wkład w srodku sie przestawia. I teraz zabawa jest taka ze katalizatora do bmw nowego niema łatwo dostepnego a jakjest to kosztuje duzo,mozna dopasować jakiś (koszt 1300 z robocizna). Strumienicypodobno niemoge wstawic bo mi sie tłumik popsuje. Można jeszcze sie pobawic w uzywke,ktora niewiadomo jak długo pochodzi. A jeśli chodzi o regeneracje katalizatora to sie podobno takich rzeczy nierobi,aczkolwiek gościu od tłumików chetnie odkupi moj katalizator za200 pln.

Co do warna to teraz juz sam niewiem poco ja te gwiazdki wstawiałem,mogłem pisac jak leci ale niech bedzie.Zawsze miec jest lepiej niz niemieć.

Opublikowano
Chyba mam podobny problem.Też myśle o katalizatorze bo czasem śmierdzi z niego jajkiem i po dłuzszej jeździe zamula mi auto.Już sporo sprawdziłem i teraz chyba kolej przyjdzie na kata...Najlepsze jest to ze na zimnym jakoś idzie a po rogrzaniu robi się głośny i dziwnie sie zachowuje i muli.Ale to też nie jest reguła.Czasem po ostrej redukcji idzie ładnie i jest cichy.Nie wiem jak w twoim silniku ale ja chyba wstawie tłumik przelotowy.A za starego kata można wziąć i z 500zł
Opublikowano
Tak Łukasz z tymi 2-stówami przegiął cfaniak :twisted2: chociaż teraz ceny mocno spadły ale mimo to za mało daje.Spróbuj sprawdzic czy wydech jest drożny bo pęknięta ceramika potrafi zatkac rurę.
Opublikowano
NO ja tez mam tak ze jak silnik zimny to leci ładnie a potem jak strzałka temp. w pionie jest to sie muli. Co to jest tłumik przelotowy i gdzie mam sprzedac tego kata za taka kase??:)