Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam pytanie od dluższego czasu jak ustawie komp,zeby pokazywał spalanie on caly czas pokazuje 11,4-11,6litra gdzie jadąc po trasie ekonomizer pokazuje poniżej 10 tak na oko to jakieś 7,5-8 l.Co to może byc i jak to maprawić,Dzięki
Opublikowano
Witam,mam pytanie od dluższego czasu jak ustawie komp,zeby pokazywał spalanie on caly czas pokazuje 11,4-11,6litra gdzie jadąc po trasie ekonomizer pokazuje poniżej 10 tak na oko to jakieś 7,5-8 l.Co to może byc i jak to maprawić,Dzięki

Kolego szanowny - EKONOMIZER pokazuje ci spalanie chwilowe - w danej chwili.

Komputer pokazuje ci spalanie średnie zliczone z iluś tam kilometrów.

Naprawić się tego nie da - bo nic tutaj do naprawy nie ma - wszystko jest OK.

Pzdr,

Opublikowano
Mozesz sobie zzerowac kompa i zobaczysz ile ci pokaze w trasie...
Opublikowano

Pokazuje Ci średnie spalanie od ostatniego kasowania komputerka. Wlącz średnie spalanie i przytrzymaj chwilę wciśnięty guzik dźwigienki. Potem na średniej prędkości to samo.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
Dziękuje Wam Panowie serdecznie,lubie jak ktoś mowi konkretnie i na temat,piotr2...wiem jak dziala EKONOMIZER tylko chciałem dać porownanie że jadąc PO TRASIE EKONOMIZER pokazywał DŁUŻSZY CZAS mniejsze spalanie od kompa,ale mimo dzięki za odpowiedz.
Opublikowano

Jeżeli komputer pokazuje duże różnice spalania w porównaniu z podliczeniem dystrybutora, to jest możliwość jego "przeskalowania". Jest na forum opisane krok po kroku.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
Tak, ale ta metoda korekty wskazan dla kompa nie działa na e-46.