Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak się składa, ze żyjemy w czasach, ze każdy ma prawo do własnego zdania i może je swobodnie wyrażać, tym bardziej na forach internetowych, które zostały do tego stworzone i gwarantują pewna anonimowość.

Co do utraty wartości to zacznij liczyć: 320d z 2008r w średniej wersji to dajmy na to 170kzl, teraz juz za 40-50kzl kupisz, alfa 1,9jtd kosztowała w wersji distinctive ok 115kzl, tera za 30-35 kzl....Utrata wartości realna, przynajmniej na naszych chorym polskim rynku podobna. Czasem warto ruszyć głowa i przestać żyć stereotypami.

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
nie mam nic do BMW ale czasem jak widze te "mordy" dresów nieskalane inteligencją co wysiadają z Bemek, Meców i Audików to z chęcią bym wsiadł do 159 w której takich delikwentów nie znajdę. Właśnie dzisiaj byłem w sklepie koło mnie i gościu tzw ABSem z miną jakby chciał wszystkich zabić wsiadał do BMW i odjechał. Hmm wiem ,że nie mogę generalizowac bo nie wszyscy tak mamy ale czasem wstyd mi wsiadac do pewnych marek ale do Saabów i Alf nigdy :mrgreen: i co powiecie teraz :twisted:

i powiem jeszcze ,że prawdziwy fun czułem jadąc Saabem i kiedy wszyscy sobie kiwaliśmy bez względu na to jakim modelem i rocznikiem człowiek jechał a w Bmw tego nie czuć :(

może sie dziwne wydawać ,ze skoro mam Bmw i Audi tak bronie innych marek ale wkurza mnie jak tak jedziecie po innych nie gorszych markach, wyczuwam tu dziwne dowartościowanie znaczkiem :norty:

No tak, w " Bemek, Mecach i Audikach" są oprychy, a w Alfach 159 nie, bo żeby je odpalić, trzeba przeskanować swoją "mordę" i jeżeli okaże się "nieskalana inteligencją" to odcina zapłon :duh:

Opublikowano

No tak, w " Bemek, Mecach i Audikach" są oprychy, a w Alfach 159 nie, bo żeby je odpalić, trzeba przeskanować swoją "mordę" i jeżeli okaże się "nieskalana inteligencją" to odcina zapłon :duh:

dokładnie tak, zaden sznujący się kark nie wsiądzie do Saaba czy Alfy :mrgreen: ale z pewnościa do Golfa, Audi czy Bumy

Opublikowano

dokładnie tak, zaden sznujący się kark nie wsiądzie do Saaba czy Alfy :mrgreen: ale z pewnościa do Golfa, Audi czy Bumy

Aha, a u mnie w mieście taki jeździ Alfą 159, Saabem drugi, a Beemą jeżdżę ja, a dres ubieram tylko wtedy, gdy idę biegać i co ty na to?

Naprawdę bez sensu takie stereotypizowanie.

Pozdrawiam

Opublikowano

A ja nie mam dresu :(

Aaaa, czyli rozumiem,że stereotyp typu BMW to dres się nie sprawdza , ale stereotyp Alfa to g..no to już sie sprawdza :mrgreen:

Opublikowano
A ja nie mam dresu :(

Aaaa, czyli rozumiem,że stereotyp typu BMW to dres się nie sprawdza , ale stereotyp Alfa to g..no to już sie sprawdza :mrgreen:

Żaden stereotyp się "nie sprawdza" (jeżeli tak to można określić). Taka jest istota stereotypu.

Opublikowano (edytowane)
jeżdziłem wieloma i alfą 156 z bocznym niebieskim paskiem bo akutat takie dostaliśmy nowe w komendzie

To zły przykład, bo służbowe samochody, które nie mają jednego kierowcy tylko kilku są wyjątkowo zaniedbywane.

Ja jeździłem Alfą 156 kupioną nową w salonie (2000r). Do tej pory jest w rodzinie. Nie było żądnych awari w tym samochodzie. Tylko eksploatacja. Owszem przyspieszone zużycie zawieszenia i rozrządu. Tyle

Edytowane przez perconti
Opublikowano

Przyszedł mi do głowy szalony pomysł. Może zrobimy ogólnopolską akcję i w jeden dzień w roku wszyscy właściciele bemek założą na droge dresik z kreszu i kozaki sofiksy takie pomieszanie lat 80 i 90. Tylko skąd to ubanko wytrzasnąć :mad2:

a cały ten wątek przypomina mi

:cool2:
Opublikowano
najlepsze jest to że w tamtym temacie seria 3 okazała się większa niż 5 :mad2:

Zacytuj proszę, bo mimo ze sie nie udzielalem, to sledzilem temat i nic takiego nie zauwazylem.

Opublikowano
najlepsze jest to że w tamtym temacie seria 3 okazała się większa niż 5 :mad2:

Zacytuj proszę, bo mimo ze sie nie udzielalem, to sledzilem temat i nic takiego nie zauwazylem.

LOL, teraz się tu zacznie :D

Opublikowano

Mało uważnie czytasz:

viewtopic.php?p=1506802#p1506802

Dla porównania wsadziłem dupsko w e61 pre-lci koleżki i tam miejsca z tyłu na nogi jest podobnie, pokusił bym się nawet o stwierdzenie, że mniej.
Opublikowano
Ja bym poszedł dalej i zadał pytanie czy lepszy Citroen C5 czy E90. Podobno Francuzi mają najlepsze diesle a nowy C5 jest super wyciszony... itp, itd :wink:
Opublikowano

Mało uważnie czytasz:

viewtopic.php?p=1506802#p1506802

Dla porównania wsadziłem dupsko w e61 pre-lci koleżki i tam miejsca z tyłu na nogi jest podobnie, pokusił bym się nawet o stwierdzenie, że mniej.

I to wystarczy zeby stwierdzic, ze: " seria 3 okazała się większa niż 5"? To jest jedno stwierdzenie (nie do konca pewnie prawdziwe), ktore mowi ze jest mniej miejsca z tylu, ale nie ze E60 jest mniejsze. To Ty chyba jednak mało uważnie czytałes :)

Dobra, nie robmy szopki, bo temat zrobił się co najmniej smieszny. Racja jest jak [BAD], każdy ma swoją ;)

Opublikowano
kolego chodzi tylko o pokazanie, że niektórzy są do bólu zapatrzeni w e9x, że nie potrafią obiektywnie stwierdzić niektórych rzeczy.... tyle w temacie. Czego byś nie porównał do e90 czy to będzie Alfa, E60, czy Bentley Continental to niektórzy i tak mają swoje słuszne racje :mad2: :mad2:
Opublikowano
kolego chodzi tylko o pokazanie, że niektórzy są do bólu zapatrzeni w e9x, że nie potrafią obiektywnie stwierdzić niektórych rzeczy.... tyle w temacie. Czego byś nie porównał do e90 czy to będzie Alfa, E60, czy Bentley Continental to niektórzy i tak mają swoje słuszne racje :mad2: :mad2:

No i wlasnie do tego samego dazymy! O tym caly czas mowie, ze niektorzy sa tak zaslepieni znaczkiem bmw, ze poza tym nie widza innych "opcji" :D :D

Opublikowano

No i wlasnie do tego samego dazymy! O tym caly czas mowie, ze niektorzy sa tak zaslepieni znaczkiem bmw, ze poza tym nie widza innych "opcji" :D :D

Ale czy to wada?

Opublikowano

Ale czy to wada?

Może i to nie wada ,ale każdy chwali to czym jeździ :wink: myślę ze i tak lepiej się jeździ e9x niż alfą 159 :D

Opublikowano

Żeby wybrać jeden z tych trzeba pojeździć i Alfą i BMW,wtedy można wyrobić sobie opinie o samochodzie,i nie chodzi o awaryjność-jeden nie lepszy od drugiego a władować można się nieźle w każdy samochód.

To jest porównanie napędu na przód z napędem na tył,to dwa różne światy w prowadzeniu samochodu,owszem jeśli ktoś jeździ z punktu A do punktu B i w dodatku autostradą,to nie zobaczy różnicy,ale ja osobiście po przejściu z napędu na przód na napęd na tył,więcej do napędu na przód nie wsiądę :D,chyba ze będę zmuszony materialnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie mam takie samo postanowienie jak poli_x, ewentualnie moge rozważyć AWD. Połowę frajdy z jazdy bmw daje fakt, że ma napęd na tył. Do tego dosyć sztywna buda, czuły układ kierowniczy i dobre hamulce - ot cały przepis na fun.
Opublikowano
nie mam nic do BMW ale czasem jak widze te "mordy" dresów nieskalane inteligencją co wysiadają z Bemek, Meców i Audików to z chęcią bym wsiadł do 159 w której takich delikwentów nie znajdę. Właśnie dzisiaj byłem w sklepie koło mnie i gościu tzw ABSem z miną jakby chciał wszystkich zabić wsiadał do BMW i odjechał. Hmm wiem ,że nie mogę generalizowac bo nie wszyscy tak mamy ale czasem wstyd mi wsiadac do pewnych marek ale do Saabów i Alf nigdy :mrgreen: i co powiecie teraz :twisted:

i powiem jeszcze ,że prawdziwy fun czułem jadąc Saabem i kiedy wszyscy sobie kiwaliśmy bez względu na to jakim modelem i rocznikiem człowiek jechał a w Bmw tego nie czuć :(

może sie dziwne wydawać ,ze skoro mam Bmw i Audi tak bronie innych marek ale wkurza mnie jak tak jedziecie po innych nie gorszych markach, wyczuwam tu dziwne dowartościowanie znaczkiem :norty:

Sorry, że się tak mocno cofam o kilka postów, ale powyższa opinia to przykład jak bardzo duże problemy masz ze sobą i zaryzykowałbym, że wykazujesz sporą zazdrość gdy widzisz jak inni są szczęśliwi mając zadbane i bezawaryjne BMW.

Powiedz mi co ma samochód do dresu? Co ma "kark" do samochodu? Czy to marka BMW jest winna, że te samochody tak dobrze się zawsze prowadziły i były bezawaryjne, że wybierali je gangsterzy, bo wiedzieli, że nigdy ich nie zawiedzie w "akcji"? Rozwiń to trochę, bo się nawet chwilę nie zastanowiłeś o czym tak naprawdę mówisz.

Byłeś w sklepie, widziałeś "karka" z miną jakby chciał wszystkich zabić !!! Ok, ale co ma z tym wspólnego z BMW?

Jeżeli wstyd Ci to wsiadać do BMW to masz niezłe kompleksy, a w takim przypadku nie kupuj tego auta, jeździj Alfa, Saabem czy czymkolwiek innym i nie przejmuj się opinią innych. Mnie to bawią zawsze takie opinie i teksty tego typu, śmieję się z takich nieszczęśliwców jak Ty. "Wstyd mi bo BMW jeżdżą 'karki'..." oj oj.

Ja mam argument przeciwko Alfie, jest awaryjna i słaba. Nie interesuje mnie czy jeżdżą nią Alfonsi, "mamisynki" czy lesbijki! Jest mi to obojętne.

Tobie brakuje argumentów w starciu Alfa vs. BMW więc pozostają Ci teksty o "dresiarzach" :mad2: